Srbija

Direktno.rs

16. 05. 2023. 15:35 28

Poljoprivrednik: Ovako nije bilo ni za vreme Hitlera (VIDEO)

Širom Srbije se ovog utorka održavaju protesti poljoprivrednika. Poljoprivrednici su sa svojom mehanizacijom došli u centar Novog Sada, gde su se parkirali u Štrosmajerovoj ulici pored Gradske kuće. Osim Novog Sada, poljoprivednici su protestvovali i u Zapadnoj Srbiji, od Mrčajevaca do centra Kraljeva. Jedan od prisutnih kraljevačkih poljoprivednika je u samo nekoliko rečenica objasnio svu muku ljudi koji žive i rade na selu.

- ... Ovi sve pokradoše. Ja živ ne mogu da ostanem sa 20 i nešto grla (stoke prim. nov.). Umesto sad da sam u štali, da hranim kravice moje, da mi daju što više mleka, ja moram da dođem u Kraljevo.

I to ne mogu da uđem u Kraljevo, u svoju zemlju. Pa ovo za vreme Hitlera... Moj stric pokojni, Bog dušu da mu prosti, na tenku je ovde išao sa puškomitraljezom. Na tenku je ušao u Kraljevo! A ja ne mogu da uđem u Kraljevo danas.
To je sramota, jad i beda! Sram ih bilo! Do kad više da ih trpimo? Ovo mora da se digne kuka i motika - kazao je poljoprivednik.

Podsetimo, poljoprivrednici iz Vojvodine i Zapadne Srbije protestvovali su danas zbog propalih pregovora sa Vladom Srbije i istakli su da će, ukoliko vlast ne ispuni njihove zahteve, dođi u petak u Beograd, gde će se pridružiti planiranom skupu "Srbija protiv nasilja".
Poljoprivednici traže sledeće: Subvencije po hektaru od 300 evra, da se na dizel ne obračunava akciza i PDV, subvencije po kravi od 40.000 dinara, da se obezbedi cena poljoprivrednih proizvoda, pšenice, kukuruza, soje i drugih, kao na berzama u Budimpešti i Parizu, veće premije za mleko.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 28

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati