Srbija

Direktno.rs

25. 04. 2023. 11:00 0

Dr Vrsajkov (SSP Novi Sad): Gradonačelniče, da ne popravljate raskrsnice koje nisu pokvarene - bilo bi novca za besplatne udžbenike

Izjava aktuelnog gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića da gradska vlast "razmišlja da omogući besplatne udžbenike za novosadske osnovce, ali da nije siguran da li će biti dovoljno sredstava u gradskom budžetu", ponovo je potvrdila da naprednjačku vlast apsolutno ne zanimaju novosadska deca. Kako drugačije objasniti licemerno objašnjenje da novca sad nema dovoljno, a za ubuduće - videćemo - izjavio je predsednik Gradskog odbora SSP Novi Sad, Vladimir Vrsajkov, čiju izjavu prenosimo u celosti.

Bilo je novca u budžetu i prošle godine, gospodine Đuriću, jedino što je za naprednjake važniji bio "turbo" kružni tok na raskrsnici Bulevara cara Lazara i Fruškogorske ulice. Samo 338 miliona dinara, koliko košta popravka raskrsnice koja nije ni bila pokvarena, što je investicija koju ne podržavaju čak ni svi članovi Gradskog odbora SNS, mogli su da namire troškove kupovine knjiga svim osnovcima za ovu školsku godinu - navodi Vrsajkov.

Gradski odbor SSP Novi Sad je već nekoliko puta tražio da se obezbede besplatni udžbenici za novosadske đake, ali odgovor iz Gradske kuće je uvek bio - nema para. Zbog naših malih sugrađana, zbog budućnosti Novog Sada, ponovo pomažemo "zameniku Miloša Vučevića" da otkrije sredstva u budžetu koja po sopstvenim rečima uporno traži. Ako mu nisu dovoljna skoro tri miliona evra, bačena na besmislenu izmenu najmanje problematične raskrsnice u celom Novom Sadu, predlažemo mu da proveri koliko je grad dobio u januaru ove godine za prodaju građevinskog zemljišta na Telepu firmi "Karin-invest". Ovaj 961 milion rešio bi, gospodine Đuriću, problem besplatnih udžbenika za naredne tri školske godine, a plus bi ostale i stotine hiljada evra sa kojima bi grad mogao omogućiti isti broj besplatnih školskih obroka za sve male Novosađane - kaže Vrsajkov.

Ne morate da čekate kraj Vašeg sadašnjeg mandata da biste za sledeći mandat najavljivali ono što je još juče moralo i moglo da bude rešeno - zaključuje Vrsajkov.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati