Srbija

Direktno.rs

26. 03. 2023. 19:30 6

Ko, zašto i kako hapsi članove SSP-a u Bosilegradu? (VIDEO)

Daniela Mihajlović iz Bosilegrada koja je uhapšena zbog transparenta kojim je htela da poruči predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da je narod u njenom gradu gladan, poručila je na Glavnom odboru SSP: "Nastaviću da se borim za slobodu i pravdu svakog čoveka u Bosilegradu, kao što se SSP borila za mene".

Danielin govor prenosimo u celosti:- Trpela sam i trpim teror od strane Vladimira Zaharijeva. Čekao me je na radnom mestu, ispred škole u kojoj sam radila, pretio da ću da dobijem otkaz, stizale su mi jezive pretnje sa Fejsbuk profila koji je nosio njegovo ime. Na kraju su me uhapsili zbog transparenta "Predsedniče, mi smo gladni!". Ja sam Daniela Mihajlović, profesorka matematike i informatike, građanka Bosilegrada i mama jedne sedmomesečne bebe. Godinama se borim za prava poniženih, siromašnih su građana, da reč "demokratija" najzad dobije pravo značenje. Ukazujem i na to koliko je predsednik Opštine, Vladimir Zaharijev poguban za Bosilegrad i zbog toga što javno iznosim svoje mišljenje, i ne plašim se da kažem ono što mnogi moji sugrađani misle.
Mislili smo da ima mrvica demokratije i da imamo pravo i da imamo pravo da pokažemo istinu, međutim, uhapsili su me, lica u civilu koja su rekla da su iz BIA. Nisu ni hteli ni da se legitimišu. Policija ne zna ni ko je pretio da će mi "izvaditi dete kroz usta" misleći na moju, tada nerođenu bebu. Tog dana kada sam uhapšena, tada je stavljena tačka i na mrvicu demokratije u Bosilegradu.

Obratila sam se pojedincima sa kojima sam i ranije imala kontakt i koji su mi pomagali, jedna od njih je narodna poslanica iz Niša, Jelena Milošević, i kada je situacija eskalirala, i advokati potpredsednika Stranke (SSP-a prim. nov.), Gorana Petrovića, koji mi je telefonom davao instrukcije, jer mi nismo ni imali pravo na advokata, policija nas je pustila tek nakon što je advokat Goran povisio glas i zapretio da će doći u Bosilegrad, ipak, nije ostalo na pretnji, Goran je tog dana prešao 300 kilometara i iz Požarevca došao u Bosilegrad. Borba za pravdu tek predstoji.
Sada, kada vas vidim u ovolikom broju, sigurna sam da nisam sama, i da znam da sam izabrala da budem deo najboljeg tima. Verujem u vas, i vi verujete u mene, da neću odustati, i da ću se još jače boriti za svakog čoveka u Bosilegradu, kao što su se ljudi iz Stranke slobode i pravde borili za mene, kao što se Jelena izborila da mali Bogdan ima pravo na dečiji dodatak, jer u Bosilegradu, ni dečiji dodatak se ne može dobiti ako se kmet ne pita - zaključila je Daniela Mihajlović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati