Srbija

Direktno.rs

23. 03. 2023. 11:05 1

Da li je subotičku vlast sramota?

"Gradski odbor Pokret za preokret Subotica traži da se uklone divlje deponije koje se nalaze na ulasku u prigradsko naselje Ljutovo i pitamo šta radi Javno komunalno preduzeće "Čistoća" koje bi trebalo da brine o čistoći na području Subotice? Zašto nije organizovano odnošenje otpada i kažnjavanje onih koji zagađuju životnu sredinu?", navodi se u saopštenju subotičkog odbora Pokreta za preokret, koje prenosimo u celosti.

"Pitamo gradsku vlast SNS-SPS, SVM da li vas je imalo sramota kako izgledaju prilazi Ljutovu, ali i drugim mestima na području grada Subotice? Gradski odbor Pokreta za preokret Subotica traži da se odnošenje otpada hitno uredi, a da se novčano kažnjavanje za one koji nepropisno odlažu otpad dosledno primenjuju.  

Nekoliko deponija se nalazi na ulasku u Ljutovo, čime se znatno narušava izgled ovog naselja i zagađuje životna sredina. JKP "Čistoća" rukovodi Slobodan Milošev i pitamo grad da li će podneti ostavku ili će svoj posao raditi tako da područje Grada Subotice ne liči na deponiju.

Deponije govore da su subotički SNS, SPS i SVM nezainteresovani za zdravlje građana Subotice i izgled zelenih površina i nesposobni da profesionalno vode javna preduzeća. Deponijama se zagađuje vazduh, zemljište i voda i one, imaju negativan uticaj na biljni i životinjski svet. Češto se na deponijama nalazi i otpad koji je opasan, učestala je i mogućnost nastajanja zaraza i požara. Jednako važan je i osećaj građana da žive među deponijama i da moraju svaki dan da ih gledaju.

Pokret za preokret Subotica traži da JKP "Čistoća" hitno počne efikasno da obavlja posao za koji se finansira od novca građana i ukloni divlje deponije prema Ljutovu, ali i u drugim mestima, koje ugrožavaju higijenu okoline i zdravlje građana", zaključuje se u saopštenju subotičkog odbora Pokreta za preokret.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati