Srbija

Direktno.rs

09. 03. 2023. 07:15 0

RHMZ najavio: Očekuju se pljuskovi i grmljavina

U Srbiji će ovog četvrtka biti promenljivo oblačno vreme sa sunčanim intervalima, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Mestimično će biti kiše i pljuskova s grmljavinom, češće i s većom količinom padavina u Vojvodini, centralnoj i istočnoj Srbiji. Duvaće slab do umeren južni i jugozapadni vetar, a popodne na severu i istoku umeren do jak zapadni i severozapadni. Najniža temperatura će biti od tri do 12 stepeni, a najviša od 16 do 21 stepena Celzijusa.

U Beogradu će biti promenljivo oblačno vreme, pre podne sa sunčanim intervalima, a potom se povremeno očekuju kiša ili pljuskovi s grmljavinom. Duvaće slab do umeren južni i jugozapadni vetar, a popodne zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 10 do 12 stepeni, a najviša oko 20 stepeni.

RHMZ najavio padavine

"Promenlјivo oblačno i toplo vreme sa maksimalnim temperaturama od 16 do 21 °C, ali nestabilno uz povremenu kišu, plјuskove i grmlјavinu očekuje se danas i sutra. Padavine će danas biti lokalno izraženije (uz količinu od 10 do 20 mm, lokalno i više) od prepodneva prvo u Vojvodini, a sredinom dana i posle podne padavinska zona preko Beograda, Šumadije i Pomoravlјa će se premeštati dalјe na istok i jugoistok.

Kiša, plјuskovi i grmlјavine ujutro i pre podne sutra se očekuju prvo na jugozapadu Srbije, a zatim će se proširiti na ostatak zemlјe. Na planinama dalјe toplјenje snežnog pokrivača. Zahlađenje za 7 do 10 stepeni prognozira se za subotu kada će doći do pojačanja severozapadnog vetra, a usled pada temperature kiša će na planinama preći u sneg.

Najhladniji dan će biti nedelјa sa dnevnom temperaturom od 8 do 12 °C, ali uz prestanak padavina i delimično razvedravanje. U nedelјu i ponedelјak očekuju se i slabi jutarnji mrazevi.

Početkom naredne sedmice malo do umereno oblačno i suvo - u košavskom području pojačanje jugoistočnog vetra. Kiša se ponovo očekuje od srede", najavio je RHMZ.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati