Srbija

S. M.

28. 02. 2023. 21:07 13

Policajac priznao: Naknadno smo prepoznavali učesnike protesta! (FOTO)

U izjavi pred Prekršajnim sudom u Prokuplju, A.T. policajac iz Kuršumlije priznao je da su nakon ekološkog protesta kod kuršumlijske petlje, koji je održan 4. decembra 2021. godine, policijski službenici naknadno u policijskoj stanici prepoznavali učesnike protesta.

On je doslovno rekao, s obzirom da je bio pozvan da da izjavu povodom prekršajne prijave koja je napisana protiv S.S. iz Prokuplja, da je ona bila na tom protestu i da su njene podatke izvukli iz sistema.Do toga da je S.S. baš ta koja je učestvovala u protestu policijski službenici su došli u Policijskoj stanici u Kuršumliji, gde su pregledavali fotografije koje su snimili drugi policijski službenici i zatim iz sistema izvlačili podatke o tim licima!

Policajac - svedok je rekao i da je on bio na protestu da ne bi došlo do remećenja javnog reda i mira, ali da ne zna koji su drugi policajci, njegove kolege bili (?) prisutni, ali da su posle svi zajedno bili u stanici i gledali fotografije. On je tada prepoznao S.S. jer je ona stojala kraj njega, pa je njegov kolega V.M. napisao prekršajni nalog na osnovu njegovog svedočenja da je bila.Zbog nedostatka dokaza i činjenice da S.S. policijski službenik A.T. nije identifikovao na licu mesta niti joj ukazao na prekršaj koji je počinila, Prekršajni sud u Prokuplju doneo je odluku da se S.S. oslobađa odgovornosti.

Ovoj presudi je prethodila u dva navrata žalba Apelacionom sudu u Nišu, a S.S. je postala jedna od retkih u Srbiji kojoj je suđeno za učešće u protestu 4.decembra 2021. godine.

Iako je S.S. sve vreme tvrdila da nije učesnik, policija se pozivala na policijskog službenika koji je navodno prepoznao.Ova izjava policajca nedvosmisleno potvrđuje da su oni koristili nedozvoljena sredstva u prepoznavanjima, o čemu je prethodnih dana govorila i narodna poslanica Jelena Milošević u Narodnoj skupštini. Ona je i pitala Poverenika za zaštitu podataka ličnosti Milana Marinovića zašto već jednom ne kaže kako su prepoznavali lica učesnika protesta.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati