Srbija

[ Izvor: Mediji ]

05. 02. 2023. 10:01 3

Srbija zajevana - bez struje 25.000 ljudi

Saobraćaj na putnim pravcima Jošanička Banja - Kopaonik i Rudnica - Kopaonik ponovo je uspostavljen i prohodan za saobraćaj, dok je putni pravac Kopaonik - Brus i dalje neprohodan, ali nema zavejanih ni ugroženih lica, saopštio je danas MUP.

Na teritoriji Srbije registrovane su 564 trafostanice bez napajanja, usled čega je 25.220 korisnika bez električne energije.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Sektora za vanredne situacije neprekidno su angažovani na otklanjanju posledica nastalih usled vremenskih nepogoda, koje su juče zahvatile teritoriju Srbije.

U Srbiji je, u višim predelima, sneg doneo velike probleme u saobraćaju. U brdsko-planinskim predelima sneg i jak vetar parališu drumski saobraćaj, a pojedine deonice zatvorene su za saobraćaj.

Tokom noći, pripadnici MUP-a Srbije, evakuisali su zavejane meštane na putu Sjenica-Novi Pazar, u mestu Brnjica.

MUP apeluje na građane da ne kreću na put, posebno na putnim pravcima koji su neprohodni i to:

I B-29 Aljinovići - Sjenica - Novi Pazar II A-199 Novi Pazar - Deževa - Šaronje – Odvraćenica II A-211 Brzeće - Kopaonik (Jaram) II A-197 Kumanica - Preko Brdo - Duga Poljana II A-198 Odvraćenica - Preko Brdo II A-198 Raška - Kuti – Odvraćenica II A-201 Vrbnica - granica SRB/CG (Vrbnica) II A-202 Sjenica - Raždaginja - Buđevo - Karajukića Bunari - Suvi Do - Leskova - Velje Polje – Tutin II B-356 Srasla Bukva - Srezojevci - Trbušani (Komuna).

MUP apeluje na građane i da ne kreću put Kopaonika. U blizini Ivanjice, na putu preko brda Odvraćenica bila su zavejana tri automobila.

Bez električne energije su dalekovodi Štavalj i Bare, na teritoriji grada Novog Pazara, u Čačku, u selu Donja Trepča, selu Kačulice, u selu Ježevica i Banjica, kao i na teritoriji opštine Opštine Lučani u sela Dljin, Guberevci, Goračići, Veles i Grab, rečeno je u MUP-u.

Sneg praćen olujnim vetrom potpuno je zavejao opštinu Crna Trava, a visina snega je metar, dok su smetovi i do dva metra. Mehanizacija pokušava da očisti glavni put do Crne Trave, ali vetar otežava čišćenje, prenosi RTS.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati