Srbija

Direktno.rs

31. 01. 2023. 15:28 0

Hladna škola za našu decu

"Drugo polugodište je za osnovce OŠ "Karađorđe" u Topoli počelo, ali bez adekvatnog grejanja. Gasifikacija škole je urađena u 2022. godini, ali upotrebna dozvola nije izdata, te se škola greje na ugalj veoma lošeg kvaliteta", navodi se u saopštenju Stranke slobode i pravde Topola, koje prenosimo u celosti.

"Temperature u učionicama su malo iznad 10 stepeni. Danas su i časovi skraćeni za decu koja idu u drugu smenu. Školska sala za fizičko se ne greje, temperature u sali su malo iznad spoljašnjih, pa deca nemaju fizičko. Oni koji se ipak odluče da treniraju to rade u ledenoj sali ili odlažu treninge. Odbojkaški superligaši nemaju gde da treniraju, niti mogu u normalnim uslovima dočekati Partizan, Zvezdu, Vojvodinu, što je sramota za Topolu koja preko zime nema drugih dešavanja.

Poslanik Dragan Jovanović je na svom Fejsbuk profilu napisao: "2. februara izlazi komisija sektora za vanredne situacije iz Kragujevca kako bi proverili ceo sistem i nakon toga bi se izdala upotrebna dozvola."

Međutim, došlo je do iznenadnog preokreta. Priča se da je gas, ipak, pušten. Da li to znači da je postojala upotrebna dozvola, a da odgovorni (rukovodstvo opštine i osnovne škole) zbog štednje nisu hteli odmah da puste gas ili je, što je mnogo gore, gas pušten bez upotrebne dozvole koja prema rečima Jovanovića treba da bude izdata 2. februara? Ili je, možda, razlog ovog preokreta najavljeno sutrašnje spontano okupljanje roditelja u znak protesta?

Stranka slobode i pravde Topola traži od nadležnih da se uozbilje, izađu u javnost i objasne roditeljima o čemu se tačno radi u situaciji sa grejanjem u školi i zašto se toliko čeka na rešavanje ovog važnog problema", zaključuje se u saopštenju Stranke slobode i pravde Topola.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati