Srbija

Direktno.rs

31. 01. 2023. 13:47 2

U NS prioriteti za asfaltiranje su ulice oko SNS investicija i vikendica funkcionera

Novi Sad, grad širokih ulica i bulevara, naprednjačka vlast je za deset godina pretvorila u palanku razlokanih kolovoza, pohabanog asfalta i saobraćajnih gužvi u kojoj prioritet u budžetu imaju rekonstrukcije lokacija od posebne važnosti za gradske oce i skupi projekti. Da ni u 2023. godini neće biti ništa bolje govori činjenica da je prošle godine, uz finansijsku pomoć Pokrajine, na novosadske ulice potrošeno 2,2 milijarde dinara, a ove godine planirana je milijarda dinara, s tim da bi Pokrajina pomogla sa još 500 miliona, što je za 700 milona manje u odnosu na 2022 - navodi se u saopštenju Saveta za urbanizam i saobraćaj SSP Novi Sad koje prenosimo u celosti.

Nameće se pitanje: zbog čega je Grad opredelio tako malo novca za održavanje oko 900 novosadskih ulica, ako je, primera radi, samo na rekonstrukciju Ulice kraljevića Marka spiskao 115 miliona? Takođe, postavlja se i logično pitanje zbog čega je baš ova ulica dobila prioritet u odnosu na druge gradske ulice koje vape za rekonstrukcijom? Možda zbog toga što Kraljevića Marka vodi kraj Galensovog naselja „Kraljev park”? Ili, zašto je prošle godine asfaltirana Ulica Sonje Marinković u naselju Čardak u Sremskoj Kamenici, koja igrom slučaja ili namere, prolazi nedaleko od vikendica predsednika Vlade APV Igora Mirovića i bivšeg zamenika gradonačelnika Srđana Kruževića, a ne, recimo, bar delom Bulevara oslobođenja?
Sa druge strane, da li je važniji kružni tok po ceni od neverovatnih 336 miliona, od rekonstrukcije Ulice Jovana Subotića, jedne od najprometnijih gradskih ulica, a koja je već duže vreme u očajnom stanju? Zašto Grad izdvaja 396 miliona dinara (plus 260 miliona u 2024. godini) za parterno uređenje prostora iznad buduće garaže u Ulici Modene? Nije li obaveza investitora da Ulicu Modene dovede u stanje koje je prethodilo radovima? Postavili smo više pitanja, ali na njih ne očekujemo odgovore, jer je jasno da prioriteti naprednjaka nisu stvarne potrebe građana već lični interesi ljudi u vlasti i investitora.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati