Srbija

[ Izvor: Mediji ]

26. 01. 2023. 06:56 0

Prognoza: Oblačno i hladno, kiša i sneg

U Srbiji će danas biti oblačno i hladno, posle podne sa slabim snegom na jugu i istoku, a ponegde se u nižim predelima očekuje i kiša. Krajem dana i tokom noći očekuje se intenziviranje padavina i u svim predelima sneg, uz formiranje manjeg snežnog pokrivača u nižim predelima i povećanje visine snega u planinskim, saopštio je RHMZ.

Duvaće slab do umeren, u košavskom području jak vetar, a u Donjem Podunavlju i na jugu Banata povremeno i olujni, istočni. Najniža temperatura biće od -3 do 1, a najviša od 1 do 5 stepeni. U Beogradu će biti oblačno i hladno. Najniža temperatura oko 0, a najviša oko 2 stepena. Uveče i tokom noći oblačno sa snegom, pa se očekuje formiranje manjeg snežnog pokrivača, vetar u slabljenju i skretanju na severoistočni.Prema izgledima vremena u narednih sedam dana, do 2. februara, biće oblačno i hladno sa snegom, veća količina padavina očekuje se u petak. U nedelju postepeni prestanak padavina. Na istoku Srbije i ponegde u Banatu u petak i subotu mešovite padavine - kiša i sneg. U nižim predelima južnije od Save i Dunava uz stvaranje snežnog pokrivača visine od 5 do 15 cm, dok će se u Vojvodini ponegde formirati manji snežni pokrivač. Na planinama se očekuje više snega uz povremenu vejavicu.

U ponedeljak suvo, a od utorka novo prolazno naoblačenje sa mešovitim padavinama - kiša i sneg, na planinama sa snegom. Do kraja perioda sneg se očekuje samo u brdsko-planinskim predelima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati