Srbija

Direktno.rs

25. 01. 2023. 13:49 1

"I lekari i pacijenti kao žrtve istog sistema"

"Da bi zakazali najobičniji ultrazvuk srca u Zdravstvenom centru Užice, treba vam najmanje par meseci. Holter za praćenje rada srca teško možete da dobijete, jer Zdravstveni centar Užice poseduje samo jedan ispravan i to za čitav Zlatiborski region", navodi se u izjavi Katarine Mićunović, predsednice IO GrO Stranke slobode i pravde Užice, koju prenosimo u celosti.

"Identična je situacija vezana i za ostalu dijagnostiku. Građanima ostaje samo da od svog izabranog lekara traže uput za Beograd, na primer, ali i zdravstveni kapaciteti prestonice takođe pucaju od preopterećenosti i priliva pacijenata iz unutrašnjosti, a odlazak za Beograd podrazumeva i troškove koji mnogi ne mogu da plate.

Da je na sceni potpuni raspad sistema, vidi se ako otvorite sajt Zdravstvenog centra Užice http://www.zcue.rs/, gde i dalje, na naslovnoj strani stoji tekst o poseti predsednika Aleksandra Vučića Zdravstvenom centru Užice, iz 17. avgusta 2021. godine. U njemu je mnogo obećanja koja očigledno ne pomažu pacijentima, o čemu svedoče rezultati ankete koja se nalazi na istoj strani, a prema kojoj je 84% pacijenata nezadovoljno uslugom koju su dobili.

Osim pacijenata, nezadovoljni su lekari koji rade u neadekvatnom prostoru, slabo su plaćeni, bez odgovarajuće opreme ili lekova koje mogu da prepišu pacijentima. Nezadovoljne su i medicinske sestre koje su takođe loše plaćene i preopterećene. Svi zajedno, i pacijenti i zdravstveni radnici su žrtve sistema koji više ne funkcioniše", zaključila je Katarina Mićunović, predsednica IO užičkog odbora Stranke slobode i pravde.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati