Srbija

[ Izvor: Mediji ]

24. 01. 2023. 18:29 3

Temperatura ispod nule, a građani Bora bez grejanja

Zbog havarije na kotlu u Javnom komunalnom preduzeću "Toplana", građani Bora su od noćas bez grejanja iako je temperatura ispod nule. Zamenik gradonačelnika Bora Milivoje Janošević rekao je nezadovoljnim građanima koji su se okupili u holu gradske uprave da se normalizacija može očekivati u sredu, ali nije mogao da precizira kada.

- To je veoma ozbiljan kvar a svi znate kakvi su naši kotlovi - rekao je Janošević.

On je napomenuo da će na sledećoj sednici Skupštine grada biti doneta odluka o smanjenju cene grejanja u mesecima kada je grejanje bilo loše, ali u kojim mesecima će računi biti manji i za koji procenat, tek treba da se donese odluka. Na pitanje medija da li su tačne informacije da je od dobavljača dopremljen ugalj lošeg kvaliteta, i da je to razlog lošeg grejanja, Janošević je rekao da je „nesreća to što nije napravljena nadstrešnica na vreme, pa se i ono malog kvalitetnog uglja nakvasilo“.

Direktor "Toplane" Dragan Veličković ponovio je danas lokalnim mediima da u tom preduzeću imaju problema i sa opremom i stručnom radnom snagom. Na pitanje da li je razlog lošeg grejanja ugalj slabog kvaliteta, Veličković je rekao da je danas teško doći do kvalitetnog uglja visoke kalorične moći.
Odbornik Narodne stranke u Skupštini grada Bora Dragan Marković rekao je za portal istmedia.rs da je ove godine nabaljeno svega 30.000 tona uglja putem tendera a da je ostalo kupljeno mimo toga, što, kako je rekao, predstavlja krivično delo.

Grad Bor bez sela ima više od 30.000 stanovnika, a većina je povezana na toplovodnu mrežu "Toplane". Zbog hladnoće, u obrazovnim ustanovama danas su bili skraćeni časovi, a loše grejanje ponavlja se danima uz burne reakcije ljudi na društvenim mrežama. Ipak, svi dosadašnji protesti zbog hladnih radijatora u Boru protekli su uz mali odziv građana.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati