Srbija

24. 01. 2023. 14:10 1

Ćurčić (SSP): Niko ne rešava problem čačanskih sela s poplavama

"Meštani čačanskog sela Katrga, žive godine mrmota, jer ih reka iznova i iznova plavi, iako se oni iznova obraćaju opštinskim vlastima koje, po pravilu, za rešenje ovog višegodišnjeg problema ostaju neme", navodi se u izjavi Aleksandre Ćurčić iz Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Čačak, koju prenosimo u celosti.

 "Ni meštani Ovčar Banje nisu u boljoj situaciji - ne mogu da pređu sa jedne obale na drugu. Prelaz od behaton ploča je poplavljen, a viseći most nebezbedan.

Svedoci smo da posle svake obilnije kiše, reke u celoj zemlji krenu da plave okolno zemljište nanoseći veliku štetu i što je još gore, odnose ljudske živote - kazala je ona. Dodatni problem meštanima pravi i duboko natopljena zemlja, pa im tako stradaju i usevi.

Vlast takvu situaciju objašnjava - Božjom voljom i višom silom. Za njih je viša sila objašnjenje i za neočišćene kanale i nepostojanje zaštitnih bedema na kritičnim mestima. Da se reka izlila u predizbornoj kampanji možda bi nešto i bilo urađeno.

S druge strane, volje je bilo kada je trebalo baciti 100.000 evra na novogodišnje koncerte ili nameniti 80.000.000 dinara za stakleni vidikovac na Kablaru.

Čelnici grada Čačka očigledno imaju problem sa određivanjem prioriteta, te ih ovom prilikom podsećamo da su za novac koji troše odgovorni građanima i da treba da ga upotrebe za rešavanje njihovih problema, a odbrana od poplava i pomoć poplavljenim građanima svakako su na visokom mestu na listi prioriteta - zaključuje se u izjavi Aleksandre Ćurčić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Tatin auto

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati