Srbija

[ Izvor: Direktno ]

16. 01. 2023. 12:25 4

Svi Borani da podrže borbu radnika Zijina

Borba radnika Zijina samo je deo opšte borbe za naš grad, ali i za integritet i suverenitet Republike Srbije i smatramo da bi svi Borani trebalo da ih podrže, izjavila je Irena Živković predsednica Stranke slobode i pravde Bor.

- Osnovna parola protesta koji se dogodio u Boru je: "Kinezi, poštujte zakone Republike Srbije", a to je ono što govorimo poslednje tri godine - kazala je.

 Na žalost, na teritoriji grada Bora ne važe zakoni Republike Srbije, počev od prekomernog zagađenja, preko otvaranja pogona bez studija i dozvola, neprocesuiranja kineskih državljana koji učestvuju u oružanim tučama ili saobraćajnim incidentima, pa do nezakonitog iseljenja meštana sela i ugrožavanja radničkih prava, dodala je.

Na protestu se moglo čuti da je ministarka Đedović dala preporuku kineskom delu rukovodstva kompanije da do kraja januara nađe kompromis u pregovorima sa sindikatima i radnicima oko novog Pravilnika o radu, a da se, ukoliko ne nađu kompromis, na dalje primenjuje stari Pravilnik.

  - Da li će taj stav zadržati i do kraja pregovora, ne znamo, ali se nameće pitanje: Zašto onda gradonačelnik ne sme da stane jasno i glasno na stranu radnika koji traže poštovanje zakona ove države? Pozivamo gradonačelnika da i on javno i nedvosmisleno podrži radnike Zijina. Na sastanku sa sindikatima dao je izjave koje se tumače kao da je od strane kineskog rukovodstva doveden u zabludu i da nije znao da se primenjuje novi, sporni Pravilnik o radu, već je verovao da se primenjuje stari Pravilnik.Ukoliko je to istina, mi osuđujemo ovakav odnos kineskog rukovodstva prema gradskoj upravi i podržaćemo gradonačelnika ukoliko se usudi da to iznese i javno - istakla je Irena Živković, predsednica Stranke slobode i pravde Bor.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati