Srbija

S. M.

07. 01. 2023. 06:54 10

DIVNO Celo selo zajedno dočekalo Božić (FOTO)

Meštani prokupačkog Novog sela Badnje veče su obeležili zajedno u centru sela. Oni su se okupili nešto posle 20 sati i odlučili da svi zajedno dočekaju Božić. Na ideju da se okupe došlo je par mlađih meštana, a ostali su to radosno prihvatili.

- Sve su to mladi organizovali, a mi stariji smo ih samo podržali. Nikada se ovako nije okupilo selo, kao sada i verujte, svi su presrećni - kaže predsednik Mesne zajednice Miroljub Dinčić.

Za muziku, prase na ražnju, paljenje Badnjaka, šator ispod kojeg su namestili stolove, druženje "krivi su" Aleksandar, Zoran i Sreten Dinić, Ivan i Milan Paunović.

- Želeli smo da svi zajedno obeležimo najradosniji hrišćanski praznik, da se skupimo i družimo. Sve je manje ljudi u selu, a želimo da nas je više - objasnio je razlog za okupljanje Aleksandar Dinić.On je dodao da su njihovu ideju svi jedva dočekali i da je svako učestvovao kako je mogao.

- Učimo našu decu tradiciji. Ostavljamo im ono što su nam ostavili naši stariji i srećni smo što imamo čime da se ponosimo - presrećna je Jelena Paunović.

Prethodno su svi po tradiciji večerali u svojim domovima, a onda se okupili u centru sela. Nadaju se da će se ovo okupljanje nastaviti i narednih godina, jer, kako kažu, najsrećniji su kada su sa svojim najbližima i komšijama.Povelo se i kolo, a organizovana je i fudbalska utakmica za ponoć.

Pored meštana Novog sela, zajedno Badnje veče proslavljaju i Božić dočekuju i prokupačke ulice Rade Drainac i Treći avgust. Oni već tradicionalno napolju obeležavaju praznik dvadeset godina. Badnje veče se sa komšijama slavi i u Đurevačkom naselju u prokuplju, gde se lomi i Česnica, dele paketići svoj deci u naselju, a kako izgleda sve je više delova grada koji odlučuju da praznik dočekaju sa komšijama.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati