Srbija

[ Izvor: Mediji ]

12. 12. 2022. 06:00 15

Na Paliću zmija pojela majmuna, leopard ubio ženku

U Zoološkom vrtu na Paliću mužjak persijskog leoparda usmrtio je ženku pred posetiocima. Time je svečanost otkrivanja spomen-ploče Mirku Šinkoviću, legendarnom direktoru palićkog Zoološkog vrta, donekle pala u senku incidenta koji se dogodio.

Direktorka Zoološkog vrta Palić, Sonja Mandić, potvrdila je da se ovaj incident dogodio.

- Sve smo učinili da se ove, inače retke životinje, koje su u naš Zoološki vrt stigle posredstvom EEP programa, ovde osećaju dobro i da se, eventualno, razmnože, što je bio jedan od ciljeva programa. Ženku smo preko dana puštali da bude sa mužjakom u velikoj volijeri, ali bismo je uveče, upravo iz bezbednosnih razloga, razdvajali od njega. Sada se dogodilo da nas je jedan od posetilaca obavestio da se napad mužjaka dogodio. Nažalost, ženka je stradala - rekla je direktorka Mandić za Vesti 024.

Direktorka je potvrdila i da se početkom novembra u Zoološkom vrtu dogodio nesvakidašnji incident, kada je jedna od zmija - mrežasti piton, uspela da izađe iz terarijuma i ode do kaveza sa majmunima.

Uspela je da uđe u kavez, usmrti i proguta devetnaestogodišnju ženku tamarina.

- Bila je to jedna od nekoliko zmija zaplenjenih samo koji dan pre incidenta. Smestili smo ih u jedan od terarijuma koji koristimo već četiri ili pet godina. Bravica na terarijumu je bila zabravljena, to je naša interna istraga pokazala, ali je zmija, nekako, uspela da je razmrda i da izađe – kaže direktorica Sonja Mandić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 15

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati