Srbija

Direktno.rs

23. 11. 2022. 22:32 1

Smederevska opozicija potpisala sporazum o saradnji

Gradski odbor Demokratske stranke Smederevo, Gradski odbor Narodne stranke, Zdrava Srbija i grupa građana Akcija za Smederevo danas su potpisali sporazum o saradnji kao moguću uvertiru u sklapanje koalicionog sporazuma na sledećim lokalnim izborima - navodi se u saopštenju pomenutih političkih opcija, koje prenosimo u celosti.

U pet tačaka sporazuma, pored ostalog, stoji da će potpisice sporazuma zajednički raditi na stvaranju uslova za brži i održivi razvoj grada Smedereva, obezbeđenju uslova za kvalitetan život svih sugrađana kroz rešavanje nagomilanih problema, poboljšanju uslova za brže zapošljavanje i bolje obrazovanje, kao i na podsticanju razvoja poljoprivrede i sela.

- Dve godine traje ova ideja. Glavni naš cilj je da napravimo pozitivnu selekciju, izaberemo najkvalitetnije ljude za, fudbalskim rečnikom rečeno, lokalnu reprezentaciju. Konačan spisak potpisnika ovog sporazuma još uvek nije gotov, postoji još osam zainteresovanih grupacija koji su iskazali nameru da nam se priključe -kazao je na konferenciji za novinare Saša Živković, predsednik udruženja građana Akcija za Smederevo.
- Novo rukovodstvo Gradskog odbora Demokratske stranke u Smederevu u potpunosti daje prioritet gorućim lokalnim pitanjima. Bilo je zaista krajnje vreme da se udružimo i borimo protiv ove vlasti koja deluje tako da grad apsolutno ne funkcioniše. Osnovni postulat svih nas potpisnika ovog sporazuma je bolji život svih sugrađana, i to je ono što nas je ujedinilo - istakao je Ivan Milanović, predsednik Okružnog odbora Demokratske stranke.

Dobrica Glišić, predsednik gradskog odbora Narodne stranke rekao je:

- Glavna ideja ovog sporazume je da se napravi zajednička opoziciona lista za naredne izbore ili da opozicija ide u dve kolone. Teško da bilo koja stranka može da bude ozbiljan takmac ovoj mašineriji SNS. Tri budžeta grada su potrošena, niko ne zna gde, a svedoci smo da nije urađen ni jedan kapitalni projekat. – smatra Glišić.

Saša Radosavljević, poverenik gradskog odbora Zdrava Srbija, inače nekadašnji predsednik opštine Smederevo izrazio je očekivanje da ljudi od iskustva iz njihovih redova mogu da pomognu u političkoj borbi.

- Gradska vlast funkcioniše katastrofalno. Imali smo razne vlasti, ali danas svedočimo da je grad pod prinudnom upravom, odnosno starateljstvom Beograda, Pančeva i ko zna još kojeg drugog grada, i da je okupiran. Grad stagnira, a drugi koji vode grad ispumpavaju novac iz budžeta, dok para za investiranje u lokal nema - izjavio je Radosavljević.
Ujedinjena opozicija pozvala je i druge stranke, i grupe građana da zanemare pojedinačne i stranačke interese diktirane iz centrala i da im se pridruže u borbi za svoj grad.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati