Srbija

Direktno.rs

21. 11. 2022. 14:29 1

Ćurčić (SSP): Mladost Čačka bez budućnosti?

U proteklih šest meseci dve mlade devojke iz našeg grada su izvršile samoubistvo. Četiri mladića su izgubila živote u vožnji po nebezbednom putu bez osvetljenja i zaštitne ograde. Broj mladih koji posežu za narkoticima je sve veći iz dana u dan, vršnjačko nasilje je u neverovatnom porastu, a mesto okupljanja dece su postale kladionice - izjavila je Aleksandra Ćurčić iz Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Čačak.

- U Čačku postoji Kancelarija za mlade. Na čelu Kancelarije se nalazi Dušan Radojević, poslanik SNS-a u Parlamentu Srbije. Kancelarija se finansira iz budžeta grada, poslednji dostupan podatak je onaj iz 2019, kada je za rad kancelarije izdvojeno 750.000 dinara.

Ono što ne stoji u izveštaju je kako se taj novac troši, na koji način se određuju projekti i akcije koje sprovodi Kancelarija za mlade (kursevi engleskog i nemačkog, maturski ples, čišćenje zelenih površina,etno festival…), kao ni to da li o bitnim stvarima za mlade odlučuju oni ili gradski funkcioneri?

Postavlja se pitanje da li lokalna vlast shvata ozbiljnost situacije i problem ljudi koji su tek zakoračili u život, a imaju strah od budućnosti?

Zašto u Kancelariji za mlade ne dežura psiholog, pedagog, zašto nema SOS linije na koje mogu da se jave mladi koji trpe nasilje, nemaju dovoljno sredstava za egzistenciju, imaju problem sa narkoticima, ili su već došli do stadijuma u kome im se čini da nema smisla živeti?

Prema poslednjim podacima UN za 18 godina svaki četvrti stanovnik Srbije biće stariji od 65 godina. Mladi nam odlaze, a gradska vlast se češlja i ne nudi im ništa osim partijske knjižice - izjavila je Aleksandra Ćurčić iz Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Čačak.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati