Srbija

[ Izvor: Sandžak press ]

20. 11. 2022. 14:08 1

Nabujale reke u Pazaru, vojsci naloženo da pomogne

Zbog kiše koja gotovo neprekidno pada 24 sata, vodostaj reka na teritoriji Novog Pazara drastično je porastao, dok se reka Jošanica i izlila, javio je Radio Sto plus. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izdao je naređenje da se pripadnici vojske angažuju u pomoći građanima Novog Pazara i Tutina u borbi protiv vodene stihije.

Kako se navodi u saopštenju iz Vučićevog kabineta, pripadnicima Vojske pridružiće se, po naredbi predsednika, i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova.

Vučić je u stalnom kontaktu sa ministrima odbrane i unutrašnjih poslova, kao i sa predstavnicima lokalne samouprave.

Predsednik Vučić je rekao da će država da uradi sve kako bi građani Novog Pazara i Tutina i njihova imovina bili zaštićeni, kao i da će pomoći u otklanjanju posledica vremenske nepogode, navedeno je u saopštenju.

Rukovodilac Odeljenja za vanredne situacije i poslove odbrane grada Novog Pazara Ismail Dupljak rekao je za radio da je na teritoriji Novog Pazara tokom prethodne noći palo i do 100 litara po kvadratnom metru i da su problemi evidentirani u nekoliko naselja duž reke Jošanice, naročito u blizini gradskog stadiona.

- Građani u tim naseljima su se organizovali kako bi sprečili vodu da uđe u dvorišta i kuće. Mi smo poslali mašine i radimo na otklanjanju tih uskih grla koje izazivaju izlivanje vode - rekao je Dupljak.

Reka Raška izlila se na nekoliko lokacija u naseljima Postenje i Blaževo, a građanima se savetuje da se ne kreću u blizini nabujalih reka.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati