Srbija

Direktno.rs

12. 10. 2022. 13:34 1

SSP: Erozija niških preduzeća doživljava kulminaciju

"Svedoci smo erozije javnih preduzeća u Nišu, njihova agonija traje godinama, a u poslednje vreme doživljava kulminaciju. Pažljiva analiza poslovanja javnih gradskih preduzeća, čiji je osnivač Grad, ukazuje jasno na gore iznetu tvrdnju i na to da je poslednji trenutak za uzbunu", navodi se u saopštenju niškog odbora Stranke slobode i pravde koje prenosimo u celosti.

"GrO SSP Niš postavlja pitanje - kome ovakva situacija odgovara? Građanima Niša sigurno ne. Zašto onda aktuelno gradsko rukovodstvo odobrava permanentna zaduživanja javnih gradskih preduzeća, umesto da donese ozbiljne odluke, napravi program njihovog oporavka, donese odluke koje bi im pomogle da bolje posluju, jer u tim preduzećima radi veliki broj naših sugrađana?

Aktuelno gradsko rukovodstvo rešenja traži u stalnom podizanju cena usluga javnih gradskih preduzeća i njihovom stalnom zaduživanju kod poslovnih banka. GrO SSP Niš upozorava da je to siguran put ka njihovoj budućoj privatizaciji, koju omogućava Zakon o privatno-javnom partnerstvu. Na taj način, građani Niša bi razne komunalne i druge usluge plaćali po znatno većim cenama privatnim preduzećima koji će koncesije, na bazi dosadašnjeg iskustva, dobijati na netransparentne načine, a sve to u suprotnosti sa interesima građana Niša.

Ovaj scenario je trenutno na delu u nekoliko manjih lokalnih samouprava u susednim opštinama. Šta će se u tom slučaju desiti sa radnicima zaposlenim u Javnim komunalnim preduzećima? Prave se liste podobnih i poslušnih, ostali ostaju bez posla, a njihove porodice bez elementarnih uslova za život.

Iz tog razloga GrO SSP upozorava grad Niš, rukovodstva i zaposlene u javnim gradskim preduzećima, ali i građane Niša, na opasnost od ovakvog scenarija i predlaže da se hitno naprave akcioni planovi sanacije javnih gradskih preduzeća, da se njihova rukovodstva profesionaliziju i osobode svakog političkog pritiska, kako bi konačno mogli da rade u interesu građana Niša", zaključuje se u saopštenju niškog odbora Stranke slobode i pravde.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati