Srbija

N. D.

02. 10. 2022. 20:07 2

Protest u Novom Sadu protiv Informera (FOTO I VIDEO)

Protest povodom osude intervjua sa silovateljem Igorom Miloševićem u "Informeru" održan je ove nedelje i u Novom Sadu, na kom se okupilo stotinak građana.

Okupljeni su transparentima poput "Nisi sama", "Nauči svog sina" i "Njeno silovanje nije tvoja ekskluziva" osudili intervju koji je prošle sedmice objavio "Informer" i uputili podršku ženama žrtvama nasilja.

Naveli su i svoje zahteve: povlačenje intervjua, evaluaciju osuđenika za silovanje pred istek kazne i javno izvinjenje "Informera".

- Ovo je tek početak. Ovo je samo slučaj koji je doveo do toga da se vidi koliki je problem silovanja u Srbiji - rečeno je, između ostalog, na protestu.

Učešće u protestu uzela je Danijela Grujić, narodna poslanica i predsednica novosadskog odbora Stranke slobode i pravde.

- Razlog mog dolaska na ovo protestno okupljanje jeste podrška koju upućujem građanima koji su se ovih dana pobunili protiv senzacionalističkog i tabloidnog izveštavanja u intervjuu sa silovateljem Igorom Miloševićem. Sve to izazvalo je burnu reakciju građana, javnosti i novinara, brojniih javnih ličnosti, civilnog sektora - rekla je Danijela Grujić za Direktno.rs i dodala:

- Stvorila se loša situacija u društvu. Pored toga, Informer je u tom nezavidnom položaju u kom se našao pokušao da izazove potpuni preokret time što je podneo krivičnu prijavu protiv svog sagovornika i na taj način sebe pokušao da predstavi kao žrtvu. To je jedna situacija u kojoj vuk navlači jagnjeću kožu, mislim da je to dodatno isprovociralo građane.

Podsetila je da će taj intervju biti i tema sednice Odbora za kulturu i informisanje Narodne skupštine, budući da je to tražila poslanička grupa Ujedinjeni (SSP, PSG, Pokret za preokret, Sloga).

- Ja sam ovde i uoči sutrašnjee sednice Odbora za kulturu i informisanje na kojoj ćemo raspravljati o ovom slučaju detaljno povodom više momenata, što uključuje i samu situaciju objavljivanja ovog intervjua, ali će bitna stavka biti i to da privatni mediji trčeći za svojim profitom ne gleda na posledice po društvo i nanosi veliku štetu vrednosnom sistemu ove zemlje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati