Srbija

[ Izvor: Mediji ]

02. 10. 2022. 15:38 0

Porodila se trudnica koja se polila benzinom i zapalila

I. G. iz sela Cvetke kod Kraljeva koja je, kako se pretpostavlja, 16. septembra pokušala samoubistvo tako što se polila benzinom i zapalila, ove nedelje je sa bebom iz kragujevačkog UKC otpuštena kući.

Ona se, kako pišu beogradski mediji, porodila 12 dana nakon nesreće, 28. septembra, i rodila je zdravu devojčicu.

Podsetimo, ona je u ovu zdravstvenu ustanovu primljena kada ju je sa teškim telesnim povredama dovezao sanitet iz Čačka. Konstatovano je da ima opekotine koje su joj zahvatile 12 odsto kože. Nije bila u životnoj opasnosti, ali su odmah reagovali plastični hirurzi i psihijatri.

Kako je tada izjavila prof. dr Aleksandra Dimitrijević, rukovodilac Klinike za ginekologiju i akušerstvo, ona je bila "u dobrom opštem stanju", i "vitalni parametri su joj bili dobri".

- Trudnoća je uredna, što znači da ne mora na prevremeni porođaj. Beba nije ugrožena. Na osnovu ultrazvučnog pregleda, a i po nekim pokazateljima, smatramo da je u devetom mesecu. Žena je u devetom mesecu trudnoće i ostaće kod nas na klinici do porođaja, tako je i najbolje za nju. Porođaj nećemo indukovati, sačekaćemo da krene spontano jer su i žena i beba stabilno i dobro - rekla je tada dr Dimitrijević.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati