Srbija

Direktno.rs

26. 09. 2022. 14:16 0

SSP: Grad da dotira povećanje plate zaposlenima u PU „Radosno detinjstvo”

Boravak 17.000 novosadskih mališana u vrtićima biće doveden u pitanje, jer su zaposleni u voznom parku, vešeraju i kuhinji Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo” u bezizlaznoj situaciji zbog teških uslova rada i plata ispod minimalca - stoji u saopštenju Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Novi Sad.

Dalje se navodi:

Oni rade za 35.000 dinara, a ukoliko odu na bolovanje mogu da se nadaju i daleko manjoj plati. Beneficija nemaju. Plaćen im je noćni, ali ne i prekovremeni rad, a budući da je broj zaposlenih daleko manji od realne potrebe – svi oni rade prekovremeno.

Zaposleni su se 8. septembra obratili direktorki PU „Radosno detinjstvo” Marijani Popov, nakon čega je održan sastanak sa sindikatom i predstavnicima Grada. Oni zakonski nemaju pravo na štrajk, pa su očajni ljudi na ovaj način pokušali da skrenu pažnju na dugogodišnji problem koji ih je, usled preteće krize i rastuće inflacije, doveo na rub egzistencije. Zakonski rok od osam dana za odgovor istekao je 20. septembra, a podrška rukovodstva preduzeća, Grada, ali i sindikata je izostala. Preti im se i otkazima.

Sve to bi moglo da se reši ukoliko bi Grad imao sluha za muke naših sugrađana. Naime, iako je koeficijent fiksan na nivou cele države, Grad, kao osnivač PU „Radosnog detinjstva” morao bi da dotira povećanje plate, kao što je to bio slučaj i s GRAS-om.

Stranka slobode i pravde apeluje na gradske oce da izađe u susret našim sugrađanima koji i pored svih nevolja predano i odgovorno brinu o najmlađim Novosađanima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati