Srbija

Direktno.rs

20. 09. 2022. 11:45 3

Havarija na još nezavršenom bazenu

Rekonstrukcija dečijeg bazena na gradskoj plaži u Užicu je ušla u drugu godinu radova, a kraj "zidanja" ovog užičkog Skadra na Bojani se ne nazire. Koliko prošle nedelje smo imali najavu gradskih čelnika, da su grubi radovi prve faze završeni i da ulaze u drugu fazu opremanja bazena pumpama i neohodnom opremom za prečišćavanje. Sada saznajemo da za tu drugu fazu treba izdvojiti dodatnih 18 miliona dinara, iako je na početku radova kompletna rekonstrukcija trebalo da košta građane Užica 20 miliona. Sada će koštati ukupno 38 miliona - navodi se u saopštenju SSP Užice koje prenosimo u celosti.

Obrazloženje gde su nestale pare i zašto sada treba da se doplaćuje duplo, nismo dobili. Situacija se dodatno komplikuje novim problemima oko bazena nakon prošlonedeljnih obilnih padavina, niskih temperatura i ispuštanja akumulacije koja se nalazi pored mesta izvođenja radova, jer je došlo do pucanja tek postavljenih pločica skoro celom dužinom bazena, tako da smo ponovo na početku radova koji su trajali čitavo leto.

Gradski odbor SSP traži ličnu odgovornost, ne od izvođača radova, već od čelnika Grada Užica i rukovodilaca JP "Užice Razvoj", koji su zaduženi kao nadzorni organ čitavog projekta. Građani Užica žele da znaju zašto se sada doplaćuje za drugu fazu radova, zašto  radovi ovoliko kasne, zašto su dozvolili da se radovi loše obavljaju sa lošim materijalima, da bazen puca iako je kompletna rekonstrukcija daleko od završetka.  

Napominjemo da je u pitanju rekonsturkcija postojećeg bazena, što spada u domen manjih i ne tako zahtevnih projekata, te građani s pravom traže odgovore i ne veruju u uspeh budućih, većih infrastrukturnih projekata (tunel ispod Kadinjače, obilaznica oko grada i sl), jer ovakavi primeri i propusti ne ulivaju poverenje građanima i dovode u pitanje sposobnost i stručnost i čelnika grada i rukovodilaca javnih preduzeća. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati