Srbija

S. M.

20. 09. 2022. 06:00 5

Pravnici i ekonomisti sad su - BAŠTOVANI (FOTO)

Tokom ponedeljka zaposleni u Javnom komunalnom preduzeću "Hammeum", koji su prošlog četvrtka imali sastanak sa gradskim rukovodstvom, kada im je rečeno da preduzeće ide u likvidaciju, dobili su ponudu za posao od koncesionara "Demetra RB" koji je poznat široj javnosti kao preduzeće koje održava Beograd na vodi.

Koncesionar je uzeo čistoću, gradsko zelenilo, parking servis i pijace. Bez obzira na stručnu spremu, svima je ponuđeno da budu baštovani - higijeničari. Skoro svi, odnosno njih 105 koliko je ostalo nakon restrukturiranja preduzeća dobili su istu ponudu.

- Donosi poštar, prosto mu žao, ceo dan raznosi ovima iz JKP "Hammeum" pisma. Piše, radno mesto baštovan - higijeničar. Nije važno, svi poslovi su za ljude, samo nenormalno je. Kad znaš kroz šta si sve prošao, ti i tvoji roditelji dok si se školovao… Jednog dana ovo će se zvati juče, a ja ću i dalje biti čovek - prokomentarisala je pravnica u JKP "Hammeum" Ljiljana Mićaković, koja je dobila ponudu.

Ona dodaje da su sve kolege primile isto, a reč je o svim onim zaposlenima koji nisu prebačeni u novo Javno komunalno preduzeće "Gradski vodovod".

Ove ljude gradska vlast je uzela na zub, te ih kažnjava tako što im je do sada nudila poslove za koje zna da ne mogu da odrade, a zatim objavljivala obaveštenja na zvaničnom sajtu grada da su neradnici. Sada im se opet preko koncesionara smeju u lice i nude im "posao"!

- Eto, zamislite da svi pristanemo na ponudu koncesionara. Šta onda? On može da primi 30 radnika, kako je najavio, a onda svima šalju istu ponudu. Razumemo da je ovo još jedan način da nam kažu da nismo poželjni, ali ne razumem zašto nas ponižavaju - kaže Slaviša Momčilović, diplomirani ekonomista iz JKP "Hammeum".

On dodaje da se ovako niko ne ponaša prema ljudima i da je lokalna naprednjačka vlast ovim potezom pokazala da sve može i da za nju ne važi zakon.

Rekonstrukcija JKP "Hammeum" traje već više od godinu dana, ali se ovaj proces odlagao zbog izbora. Kada su oni završeni, gotovo preko noći je završeno i odvajanje i šikaniranje nepodobnih radnika. Nezvanično se pominje da je sam gradonačelnik Milan Aranđelović birao ko će preći u JKP "Gradski vodovod", a ko ide pod led.

Radnici su pokušali da predlože razumna rešenja, čak pet sati zajedno sa narodnim poslanicima Jelenom Milošević iz Stranke slobode i pravde i Nenadom Mitrovićem iz Demokratske stranke razgovarali sa gradskim ocima, ali sve je bilo uzalud.

Odavno je naprednjačka vlast u Prokuplju odlučila da ih se otarasi!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati