Srbija

S.M.

09. 08. 2022. 15:39 3

Pobuna niških taksista: Na ulice izlazi 600 vozila

Kako do sada i pored niza zahteva koje su uputili nadležnim službama, niko ne želi da razgovara sa njima, niški tasisti u ponedeljak 15.avgusta organizuju protestnu vožnju kroz čitav Niš.

Kako do sada i pored niza zahteva koje su uputili nadležnim službama, niko ne želi da razgovara sa njima, niški tasisti u ponedeljak 15.avgusta organizuju protestnu vožnju kroz čitav Niš.

Ona je uredno prijavljena policiji i očekuje se da u njoj učestvuje oko 600 taksi vozila. Okupljanje je u 13.30 časova na parkingu kod Elektronskog fakulteta, a protestna vožnja kreće od Bulevara cara Konstantina, preko Bulevara Nemanjića kroz čitav grad.

Taksisti traže da se reši problem oko kazni koje plaćaju od kako je 1.avgusta počeo da funkcioniše sistem „Oko sokolovo“, a koje su, smatraju taksisti, nerealne i sprečevaju ih da rade svoj posao. Naime, kako u Nišu ne postoje žute trake u kojima mogu da se privremeno zaustave taksisti, gradski autobusi, sistem „Oko sokolovo“ svaki put kada taksista čeka mušteriju na nekoj lokaciji, ili je istovara, piše se kazna. Ona je 1.000 dinara, ali dnevno svakom taksi preduzeću stiže najmanje 20 tih kazni, što na mesečnom nivou je mnogo novca.

-Nekoliko puta smo upućivali zahteve i Parking servisu i Kominalnoj policiji i Gradskoj upravi da razgovaramo o nastaloj situaciji i niko nam do sada nije odgovorio. Nisu problem samo te kazne, već i činjenica da mi ne možemo da se uverimo da se zaista to i dogodilo s obzirom da nam ne daju na uvid fotografiju, već samo dobijemo obaveštenje da se vozilo nepropisno parkiralo. To znači da moramo da im verujemo na reč- objašnjava razloge protesta jedan od vlasnika taksi preduzeća u Nišu.

On dodaje da nije samo sistem „Oko sokolovo“ problem, već i nepostojanje obeleženih parking mesta za taksi vozila koja su objavljena u Službenom glasniku grada Niša još 2020. godine, ali do danas nisu obeležena, te i na tim mestima kada se zaustave, taksisti plaćaju kazne.

-I uslovi za prijem vozača su gotovo nemogući i trenutno na birou ima nula lica koji zadovoljavaju te uslove. Nismo mi bahati, kao što mnogi misle, već samo tražimo osnovne uslove da obavljamo delatnost za koju uredno državi i gradu plaćamo sve dažbine- dodaje naš sagovornik.

Ipak, kap je prelila čašu kada se pojavio sistem „Oko sokolovo“ jer sada taksi vozilo nema mogućnost da dođe na lokaciju na koju je pozvano, niti da istovari putnika, a da ne stigne kazna.

-U Beogradu imate žute trake i one su rezervisane za gradski prevoz i taksi vozila. Kod nas toga nema, ali zato ima kazni da više ne znamo šta ćemo sa njima- komentariše jedan niški taksista razlog zbog kojeg će u ponedeljak da bude u protestnoj vožnji.



Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati