Srbija

S. M.

15. 07. 2022. 06:00 15

Preživeo sve, ne i SNS: U Prokuplju posle 53 godine ne radi bazen

Gradski bazen u Prokuplju ove godine neće raditi, a ta vest je izazvala ogorčenje među građanima, jer je taj bazen sve preživeo, od 1969. godine kada je napravljen. Prokupčani, ne računajući jednu sezonu sedamdesetih godina prošlog veka kada zbog poplave nije radio, ni pretprošlu godinu zbog epidemije, posle 53 godine neće imati bazen.

Zapravo, letnje aktivnosti su ove godine gore nego ijedne prethodne. U lokalnoj vlasti kažu da je razlog loše stanje u kojem je bazen, ne navodeći činjenicu da su likvidirali ustanovu Sportski centar Prokuplje koja je gazdovala bazenom i halom i po logici, trenutno nema ko da upravlja bazenskim kompleksom. I dok su sve ostale opštine Topličkog okruga spremno dočekale leto i svojim građanima obezbedile osnovne uslove za slobodno vreme, Prokuplje gasi i zatvara sve što može.

- Sramota je za jednu sredinu koja ima status grada, da nema bazen, nema halu, nema ništa što treba da ima i svaka mala sredina, a ne ona sa statusom grada. Na konkretnim primerima se vidi da Prokupljem vlada nesposobna struktura koja jedino što zna to je da uništava. Njihovi "kapitalni projekti" su rupe bez dna i ruglo grada i nijedan nije završen, ali su zato uspešni u zatvaranju i uništavanju onoga što su nasledili - komentarišu situaciju sa bazenom u Gradskom odboru SSP Prokuplje.

Odgovor koji smo dobili iz gradske kuće, a koji se tiče nastale situacije sa bazenom je neozbiljan.

- Gradski bazen ne radi zbog toga što je u veoma lošem stanju i što postoje nalazi stručnjaka koji su radili analizu i koji su utvrdili da bazen nije za upotrebu.To je rezultat decenijske eksploatacije bazena bez ulaganja bilo kakvih sredstava. Pri kraju je projektno-tehnička dokumentacija za raspisivanje konkursa za izbor privatnog partnera koji će od sledeće godine gazdovati bazenom u periodu od deset godina - navodi se u pisanom odgovoru koji nam je poslat.

Iako u odgovoru koji smo dobili se navodi da u bazen nije bilo ulaganja i da se decenijski eksploatisao, poznato je da je 2018. godine uloženo milion dinara da se kompletno rekonstruiše vodovodna i kanalizaciona mreža. Te poslove je radilo prokupačko Javno komunalno preduzeće "Hammeum".

Zatim je sređen i plato bazena. U narednoj godini, dakle 2019. godine, dato je 1,6 miliona dinara za uređenje manjeg dečijeg bazena, postavljanje novih pločica u njemu, a napravljen je i letnjikovac u kompleksu. Poslove je obavilo privatno građevinsko preduzeće iz Prokuplja. O tekućim godišnjim radovima koji su izvodili zaposleni u Sportskom centru Prokuplje kako bi bazen pripremili za sezonu da i ne govorimo.

Ako se samo pretraži zvanični sajt Grada Prokuplja, vidi se da su na njemu svake godine objavljivane vesti u kojima se tvrdi da je bazen uređen, u funkciji, rekonstruisan i saniran i da je spreman za sezonu kupanja. Te vesti su suprotne sa odgovorom koji smo dobili, pa se postavlja pitanje da li su građani godinama živeli u neznanju i bili u zabludi da misle da je on potpuno bezbedan, ili sada odjednom nekom odgovara da ne radi?

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 15

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati