Srbija

[ Izvor: Blic ]

25. 06. 2022. 14:18 4

Jako nevreme potopilo Vojvodinu (VIDEO)

Usled jakog nevremena koje je zadesilo ceo Novi Sad i okolinu u naselju Petrovaradin srušilo se drvo i ulična rasveta, a u Ulici Bate Brkića i Antuna Urbana, vetar je takođe oborio stabla.

Sve je počelo sa nekoliko kapljica kiše koje su na trenutak delovale bezazleno, ali se u roku od pet minuta razvilo u pljusak sa olujnim vetrom. Velike količine padavina su gotovo u trenutku poplavile novosadske ulice, a na pojedinim mestima vetar je obarao suncobrane u baštama, ali i drveće.

Kako se može videti na društvenim mrežama, velika količina vode stvorila se i na mostu, ali i na većini gradskih ulica.Veliko nevreme zadesilo je i prigradska naselja Begeč, Futog i Veternik, gde su olujni vetrovi i jaka kiša nosili sve pred sobom. Iste slike stizale su i iz Sremskih Karlovaca.
Ipak, kada je o Novom Sadu reč, sve se završilo za 15 do 20 minuta, kada je kiša prestala da pada, oblaci se razišli, a asfalt ogrejalo sunce kao da se u prethodnim minutima nije desila scena iz filmova o potopu.

Jelena Prica iz Javno komunalnog preduzeća “Gradsko Zelenilo”, potvrdila je za "Blic" da su radnici Zelenila uveliko na terenu i saniraju štetu, a prema njenim rečima dogodio se veliki broj intervencija u gradu.
Vremenska prognoza za danas najavila je ovakav scenario, odnosno smenu sunca i pljuskova s grmljavinom.Poslepodne i uveče u Bačkoj, Sremu i brdsko-planinskim predelima jugozapadne, južne i jugoistočne Srbije moguće su vremenske nepogode s gradom i olujnim vetrom, pa se ovakvi "prolomi oblaka" mogu očekivati i večeras.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati