Srbija

Direktno.rs

07. 06. 2022. 06:00 8

Započeli rekonstrukciju ulice, napravili kolaps, a radovima nema kraja (FOTO)

Početkom marta započeta je rekonstrukcija Karađorđeve ulice u Ćupriji, uz obećanje, objavljeno na sajtu Opštine, da će saobraćaj biti u prekidu do kraja aprila. Zatvaranje najprometnije ulice, koja je ujedno i regionalni put Paraćin – Jagodina, dovelo je do toga da je Ćuprija mesecima u saobraćajnom kolapsu, dok se radovima ne nazire kraj.

Za razliku od početka rekonstrukije, koja je slučajno započeta pred aprilske izbore, sada se ne oglašava opštinsko rukovodstvo da obavesti građane do kada će trajati radovi.

Ni lokalni mediji koji su svakodnevno u predizbornoj kampanji pratili početak "urbane rekonstrukcije Ćuprije, koja je čekana vekovima", kako ju je nazvao Ninoslav Erić, predsednik Skupštine opštine Ćuprija i narodni poslanik, sada se ne zanimaju za dinamiku radova i probleme građana izazvane kašnjenjem radova.

Iz Stranke slobode i pravde u Ćupriji saznajemo da im se građani svakodnevo žale na nehuman odnos lokalne vlasti prema građanima, a i da se opšte nezadovoljstvo oseća svakog dana, kako na ulicama, tako i na društvenim mrežama. Vlast, umesto da ponudi građanima odgovore i preduzme neophodne korake za što skoriji završetak radova, hvali se kako je najbolja opština u primeni principa dobrog upravljanja, što je, navode u SSP, apsurdno.

Nekoliko preduzetnika, koji svoju privrednu delatnost obavljaju u ulici koja već treći mesec nije u funkciji, žale se na pad prometa. Jedan od njih kaže da je pred zatvaranjem, jer nemoguće je isplatiti sve mesečne troškove u uslovima kada kupci ne prolaze pored njegove radnje.

Nagoveštava takođe da ga niko iz Opštine nije kontaktirao u vezi problema sa kojim se suočava, kao ni druge privrednike koji imaju direktnu štetu zbog sporih radova. Na kraju dodaje, ne pominjite me nigde, samo mi još inspekcija fali.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati