Srbija

Direktno.rs

25. 05. 2022. 14:47 0

Odbornik Miodrag Stanković podržao meštane Čamurlije

Miodrag Stanković odbornik Skupštine Grada Niša, pridružio se protestu meštana Čamurlije, koji su i juče blokirali Čamurlijski put na jedan sat zbog čestih saobraćajnih nezgoda i predao odborničku inicijativu da se problem meštana Čamurlije hitno reši.

"Meštanima Čamurlije otežano je uključenje na put, zbog nepreglednosti i učestalog saobraćaja. Na samom izlazu iz naselja nalaze se garaže Niš-ekspresa što dodatno otežava uključenje na regionalni put. Nepostojanje trotoara kojim bi se pešaci kretali, ugrožava njihovu bezbednost. Prelazak ulice takođe predstavlja problem", izjavio je Miodrag Stanković, odbornik u Skupštini Grada Niša. 

"Grad Niš mora pristupiti izradi Projekta za unapređenje bezbednosti saobraćaja na regionalnom putu, sa priključkom u naselje Čamurlija. Nakon izrade Projekta, da uputi inicijativu ka Putevima Srbije, kako bi se pristupilo realizaciji tog Projekta. Zahtevam da Grad Niš preuzme ulogu medijatora i zajedno sa Putevima Srbije reši problem koji muči meštane Čamurlije“ - dodao je Stanković. 

On je predložio neke od mogućih rešenja da se poboljša bezbednost u saobraćaju na Čamurlijskom putu:

1) Da se pristupi izgradnji trotoara, sa pešačkom stazom,

2) Da se postave vibro trake,

3) Da se postavi svetleća signalizacija,

4) Da se postave fluoriscentne folije

5) Da se kod Nišekspresove garaže sa obe strane postave usporavači brzine, takozvani ležeći policajci, sa obe strane autobuskog stajališta,

6) Da se uradi horizontalno obeležavanje pešačkog prelaza (zebra). 

"Meštani su u više navrata molili nadležne da reaguju zbog više lakših i nekoliko težih udesa, koji su izazvani brzom vožnjom, ali nisu preduzete nikakve konkretne mere za unapređenje bezbednosti u saobraćaju. Apelujem na gradsku vlast da što pre nađe rešenje, a ne da ćuti na problem koji se tiče svih nas, a ne samo ugrožene meštane Čamurlije", zaključio je Stanković.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati