Srbija

Direktno.rs [ Izvor: Telegraf.rs ]

25. 05. 2022. 07:48 0

Upozorenje RHMZ-a: Temperature danas do 34 stepena

U Srbiji će danas biti pakleni dan, očekuju nas letnje temperature do 34 stepena, a Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je jutros upozorenje na vremenske nepogode, koje bi trebalo našu zemlju da pogode poslepodne. U većem delu Srbije danas je na snazi narandžasti meteoalarm.

- Danas posle podne nestabilno, ponegde sa pljuskovima i grmljavinom, a moguće su i kratkotrajne vremenske nepogode: grad i jak vetar, uglavnom u brdsko-planinskim predelima, kao i ponegde na severu zemlje, i to kao retka pojava - navodi se upozorenju RHMZ.

Temperature će danas biti kao usred leta, najviša dnevna biće od 30 do 34 stepena. U većem delu zemlje na snazi je narandžasti meteoalarm, koji govori da vreme može biti opasno.

- Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe - objašnjenje je za narandćasti meteoalarm.

Inače, već u 7 sati jutros živa u termometru je dostigla 20. podeok, koliko je u hladu izmereno u Nišu, koji je bio najtopliji. Po 19 steeni izmereno je u Somboru, Loznici, Sremskoj, Mitrovici, Beogradu, Kragujevcu, Smedervskoj Palanci, Velikom Gradištu...

Najhladnije u 7 sati je bilo je na Crnom Vrhu gde je bilo 11 stepeni.

U Beogradu će danas biti promenljivo oblačno i nestabilno, povremeno sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

Jutarnja temperatura biće od 14 do 18, a najviša dnevna oko 27 stepeni.

Prema izgledima vremena do 24. maja, u sredu promenljivo oblačno, na severu sa dužim sunčanim intervalima, a samo još ujutru i pre podne u brdsko-planinskim predelima mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

Od četvrtka pretežno sunčano uz postepeni porast temperature. Od nedelje novo naoblačenje sa padavinama.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati