Srbija

S. M.

21. 05. 2022. 06:23 10

Nije htela da skuplja glasove za SNS, pričala javno o tome i DOBILA OTKAZ

Vesni Kovačević (53) iz blačkog sela Prebreza, koja je poznata javnosti jer nije htela da sakuplja kapilarne glasove za SNS pre izbora u aprilu, pre vremena je prekinut ugovor o angažovanju na privremeno povremenim poslovima u Javnom komunalnom preduzeću Blace. Rečeno joj je da prekidaju ugovor kako bi je prebacili na javne radove, što je ona odbila. Kovčević misli da je pozadina svega upravo to što je javno u medijima govorila o pritiscima koje je trpela da bi barem malo radila.

- Ne kajem se što sam govorila javno o tome što su me naterali da se učlanim u SNS, što sam odbila da sakupljam sigurne glasove u svom selu. Obećavali su mi svašta, brda i doline, ali sam shvatila da su sve to laži. Na kraju, ponosna sam na sebe što nisam išla od kuće do kuće i molila ljude da ih glasaju. Da jesam, možda bi me još držali na poslu, ali šta je tu je - kaže Vesna.

Dodaje da joj još uvek nisu isplatili dve plate koje joj duguju i da će ako to ne učine ubrzo tužiti JKP Blace.

Dalje ne zna kako će, jer ne veruje da će dobiti bilo kakav posao.

- Ići ću u nadnicu, od nečega mora da se živi, čuvaću unučiće. Po cenu svega, neću da me niko ucenjuje - zaključila je Kovačević.

Ona je dobila ugovor o privremeno povremenim poslovima u JKP Blace kada je krajem prošle godine otišla u Opštinu Blace da traži stalno zaposlenje. Tada joj je rečeno da se učlani u SNS, što je Kovačević i učinila. Radila je kao čistačica na ulici, a primala platu nižu od minimalca, 22.000 dinara. Tako se u februaru prvi put obratila medijima.

Nekoliko dana nakon našeg teksta, plata joj je povećana za još 3.000 dinara, a u JKP Blace joj je rečeno da joj se bliži kraj ugovora, te da je najbolje da sakuplja kapilarne glasove za SNS. Dali su joj praznu listu za potpise. Tada joj je prekipelo i rešila je da ne postupi po tom "savetu".

Konačno, ugovor koji je imala do 16. maja je raskinut 12. maja ove godine i očito da ne postoji mogućnost da joj se produži, barem u ovom sistemu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Kolumna



Uterivanje istine

Zoran Živković [13.03.2024.]




Video dana

Modni kritičar

Anketa

Jeste li i vi dobili povećanje računa za struju?

Rezultati