Srbija

Direktno.rs

07. 02. 2022. 13:29 12

Vučić ćuti na molbe naroda: Ugroženo zdravlje ljudi u Vlasotincu

Grupa građana iz Vlasotinaca u apelu javnosti ukazuje da je u toku uništenje Rupsko-Kozaračke reke (pripada opstinama Vlasotince i Leskovac).

- Ovde se, izgleda, ne radi samo o uništenju jednog od najznačajnijih prirodnih resursa, vec i o  direktnom ugrožavanju zdravlja građana od strane institucija koje su dozvolile istraživanje ruda iznad vodozahvata pijaće vode kojom se snabdevaju desetine hiljada ljudi. Danima su se štetne materije ulivale u vodozahvat, a pitanje je šta se trenutno dešava - navodi se u apelu grupe građana iz Vlasotinaca.

Kako stoji u njihovom dopisu, oni su o tome obavestili i Aleksandra Vučića, ali odgovor nisu dobili.

U pismu Vučiću, Vlasotinčani su ga obavestili da je neko početkom jula 2021. dozvolio istraživanje ruda iznad vodozahvata pijaće vode.

- Reka (potok sa vrlo malo vode) je skoro 100% pod cevima (2 minihidrocentrale i vodovod pijaće vode), a trenutno je u postupku početak gradnje i treće minihidrocentrale. Ubeđeni smo da nećete dozvoliti da tzv. investitori (Bane iz sela Kumareva pored Leskovca) ovo urade najčistijoj i možda najlepšoj reci u Srbiji - naveli su u pismu Vučiću.

Ovim je pružen novi dokaz koliko režim u Srbiji brine o zaštiti prirodne sredine i zdravlju građana, te da je profit jedino što ga zanima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Muzikalni magarac

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati