Srbija

S. M.

21. 01. 2022. 18:51 18

Vapaj korisnika: Ovo nije dom za negu, već za umiranje

Korisnici Doma za smeštaj i negu starih lica u Prokuplju pokrenuli su peticiju kojom traže da se vrati nekadašnji direktor Vlado Zečević i poboljšaju uslovi u Domu, jer kako kažu ovo nije ustanova za negu starih lica, već dom za umiranje. Kako tvrde, otkako je direktorka Ana Radojević otišla na trudničko bolovanje, nastao je pravi haos, a lice koje je ovlašćeno, Marina Glišić ne vodi računa o korisnicima i situacija je sve gora. U Domu starih u Prokuplju uputili su nas na nadležno ministarstvo i Grad Prokuplje, jer kako kažu, nemaju dozvolu da daju izjave.

- Situacija je sve gora. Evo nakon novogodišnjih praznika, oko pedeset nas je u izolaciji, jer se pojavio virus, a do toga je došlo jer su dozvoljavali posete, pa su se svi sjatili. Međutim, to nije ono najgore. O korisnicima niko ne vodi računa, posebno o onima koji su nepokretni, dementni i koji su bukvalno kao u zatvoru na trećem spratu. Stanje je katastrofalno - kaže jedan od korisnika.

On dodaje da je zbog nemara zaposlenih imao ogromnih zdravstvenih problema i pravdu planira da potraži na sudu. Primer za to je i virus koji se pojavio, pa su u izolaciji, iako im nije rečeno da li je u pitanju kovid-19 ili nešto drugo.

- Počeli smo sa prikupljanjem potpisa da nam se vrati nekadašnji direktor Vlado Zečević, on je savesno obavljao svoj posao i uputićemo ministarki Dariji Kisić Tepavčević, kao i lokalnoj samoupravi. Vidite, situacija je strašna, svakoga dana umiru korisnici, a nemar kojim se odnose prema nama nije dostojan čoveka - dodaje naš sagovornik.

Dodaje da je već odlučio da pređe u drugi dom, koji jeste malo skuplji, ali su u njemu normalni uslovi. Ipak, njemu je lakše, jer može da bira, ali pita se šta je sa onima koji nemaju dovoljne penzije da mogu da odu u neku drugu ustanovu.

Odgovorno lice Marina Glišić nije želela da nam odgovori na pitanja, kao ni gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović, kojem smo poslali SMS poruku.

Ovo nije prvi put da se korisnici domova iz Srbije žale na loše uslove u kojima su smešteni. Primera radi, mesecima se govorilo o kruševačkom domu za stara lica, o čemu je Direktno.rs već pisao i uslovima u kojima borave korisnici. Čak su urađene i vanredne kontrole, ali je na kraju sve stavljeno "ispod tepiha".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 18

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati