Srbija

Direktno.rs

18. 01. 2022. 14:21 1

Filozof Ivan Vučković ušao u opoziciju u Boru

Naš saradnik, filozof i profesor filozofije Ivan Vučković, pridružio se opoziciji u Boru i biće na listi za odbornika u gradskoj skupštini.

Naime, Ivan sarađuje sa brojnim svetskim intelektualcima i institucijama, radio je intervjue sa Noamom Čomskim i Hansom Gumbrehtom, bio je gost na univerzitetu u Beču i od njih dobio zvanične preporuke za svoj rad. Piše na engleskom i nemačkom jeziku.

Ivan je poznat i kao borac za opstanak filozofije u srednjim školama te ja na tu temu uputio otvoreno pismo ministru prosvete Branku Ružiću ali i objavio više tekstova u Srbiji i van a neki od ostalih njegovih tekstova se mogu naći i u časopisima u Indiji, Nemačkoj, Švajcarskoj, Crnoj Gori...

Ivan kaže da ga u Boru odlično poznaju i da se ljudi već javljaju zadovoljni što se odlučio na taj korak.

- U politiku, prvi put, ulazim sada jer verujem da mogu da doprinesem radu svog grada i njegove okoline. To mi je jedini motiv - lična samopromocija mi nije zaista potrebna. Ja već imam preko deset godina rada u prosveti, pišem, prevodim, držim javna predavanja te imam svoju struku i tu me već dovoljno poznaju i cene - kaže Ivan i dodaje da mu je u okviru političkog angažovanja najvažnije da njegov grad postane mesto dostojno za život čoveka u 21. veku.

Ukratko - navodi Ivan - spremaju se različite akcije (i oko odbrane Homolja) i verujemo da će opozicija u Boru biti znatno jača nakon njegovog uključenja.

- Spremam sam da razgovaram sa svima kojima je interes grada na prvom mestu - zaključuje Ivan.

Pratićemo njegov rad.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati