Srbija

Direktno.rs

19. 01. 2022. 06:00 17

Brnabić puna usta Kosova, a nijednom ga nije posetila ZA 2 MANDATA

Iako od 2017. godine, kada je milošću svog gospodara postavljena na mesto predsednika Vlade Srbije, stalno priča o Kosovu i Metohiji, Ana Brnabić nikada nije posetila južnu srpsku pokrajinu.

Predstavnicima režima u Srbiji puna su usta Kosova i Metohije, svi se zaklinju da nikada neće priznati nelegalno proglašenu nezavisnost, dok sa druge strane, u koaliciji sa vladajućim albanskim partijama rade na cementiranju postojećeg stanja.

Sva "briga" za Kosovo i Srbe koji tamo žive svela se na podršku tzv. Srpskoj listi, grupaciji ljudi sa sumnjivim biografijama koji izvršavaju direktive sa Andrićevog venca.

Kao neko ko je ustavnim ovlašćenima zadužen da vodi unutrašnju i spoljnu politiku zemlje, Ana Brnabić se odrekla svojih zakonskih prerogativa i Aleksandru Vučiću prepustila da se bavi pitanjem Kosova, kao i uostalom i svim drugim pitanjima.

Brnabić se povremeno oglasi kad izbije neki problem ili incident na Kosovu, uglavnom papagajski ponavljajući reči naprednjačkog lidera, pogotovo kada se radi o kritikama upućenim drugima.

Tako je, recimo, Brnabić u septembru prošle godine uputila kritike Evropskoj uniji rekavši da  "ne radi ništa, ili radi vrlo malo" po pitanju Kosova.

- Ja nemam ništa dobro da kažem o ponašanju Evrope, o ponašanju EU, i pre svega mislim da je to (Briselski sporazum) pitanje EU. Njihov potpis je na Briselskom sporazumu - rekla je Brnabić.

U oktobru iste godine, kada su specijalne snage ROSU upale u severni deo Kosovske Mitrovice, pozvala je NATO i KFOR da hitno reaguju na Kosovu.

- Situacija je više nego dramatična i ovo je poslednji trenutak u kojem je neophodna jasna reakcija kako bi se zaustavila ludačka politika koju sprovodi Priština. Ovakvo ponašanje je prevršilo svaku meru i dovodi nas na ivicu haosa - poručila je Brnabić.

Dakle, uvek iz svoje udobne fotelje Brnabić se oglašava o Kosovu ne padajući joj na pamet da ode na lice mesta i upozna se sa realnim problemima ljudi. 

Bilo bi interesantno videti, pod uslovom da nije namešteno i isfingirano, kao i sve što jeste kada se radi o predstavnicima vlasti, šta Srbi sa Kosova imaju da poruče svojoj šefici Vlade, kao i šta misle o njihovim vajnim predstavnicima u institucijama Kosova koje podržava Beograd.

Ipak, jasno je šta je Aleksandar Vučić uradio stavivši potpis na Briselski sporazum, pa je i ponašanje Ane Brnabić koja i ne namerava da poseti Kosovo, potpuno u skladu sa tim. U uslovima kada je Vučić raspustio srpske institicije na severu, Brnabić se ponaša kao da je Kosovo nezavisna država.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 17

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati