Srbija

S. M.

02. 01. 2022. 20:40 12

Pršte ostavke SNS-ovaca na jugu - kazne ili nešto drugo?

Poslednje dane 2021. godine obležile su ostavke naprednjačkih predsednika u dvadesetak opština u Srbiji. Naredba je stigla iz centrale, a među opštinama čiji su prvi ljudi morali da podnesu ostavke su i mnoge na jugu Srbije, kao što su Medveđa i Doljevac.

Tako je predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić čak potvrdio medijima da je podneo ostavku, kako bi se spojili lokalni, parlamentarni i predsednički izbori u aprilu ove godine.

- Tačno je da sam podneo ostavku kako bi lokalni, parlamentarni i predsednički izbori bili spojeni. Medveđa je razuđena opština, tako bi olakšali građanima, a ne da naredne godne opet izlaze na izbore. Ovako je mnogo jednostavnije - kazao je Arsić.

Njegovo opravdanje o razuđenosti je donekle opravdano, ali to se ne može reći za predsednika opštine Doljevac Gorana Ljubića Međarca, čija teritorija nije razuđenja. On je ostavku opravdao uštedom, jer će se izbeći dodatni troškovi oko naknadne organizacije lokalnih izbora u 2023. godini. I gle čuda, ti eventualni troškovi za lokalne izbore uložiće se u nove investicije, barem je tako izjavio za medije Ljubić.

- Međarci bi da osiguraju naredne četiri godine, kanda ne dele sigurnost u podršku koju SNS ima. Doljevački vesnici proleća - prokomentarisala je ovu odluku predsednica Stranke slobode i pravde u Nišu Jelena Milošević.

Iza ličnih razloga, navodnih smanjena troškova oko izbora i razuđenosti teritorije, krije se uspavanost SNS članstva u manjim sredina, tvrde poznavaoci lokalnih prilika. Nisu dobro radili, nisu dovoljno pritiskali svoje komšije, sendviči su im, kao i botovi oslabili i osiromašili, pa se u vazduhu oseća da gube podršku.

Zato ih je central kaznila da se aktiviraju i probude ranije, a samo oni znaju koliko u sebi psuju što sad mora da se muče da povrate rezultate sa prošlih lažnih izbora, kada je bilo lako, jer opozicija nije učestvovala. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati