Srbija

Direktno.rs

05. 12. 2021. 11:27 10

"Vučević otvorio vrata kriminalu"

Povodom jučerašnje izjave gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića koji je građane Novog Sada, učesnike protesta, nazvao "barabama i zgubidanima", ocenjujući da protest "predsetavlja najbrutalnije nasilje nad normalnim životom", ukazao bih na činjenice koje poziciju aktuelnog gradonačelnika čine neodrživom, a Novi Sad dramatično približavaju vanrednim lokalnim izborima - navodi u saopštenju Borislav Novaković, predsednik Gradskog odbora Narodne stranke Novi Sad.

- Prvo, jučerašnji sukob na Mostu Slobode je otpočeo tako što je lični prijatelj Miloša Vučevića i vlasnik firme Montop HRS, Marko Bosanac Boske, sa leđa prišao i mučki udario pesnicom u glavu jednog od prisutnih učesnika protesta. Podsećam da je reč o osobi koja je već osuđivana zbog nasilničkog ponašanja. Iako ima nesumnjivu kriminalnu prošlost ovaj "biznismen" je sa EPS-om potpisao ugovor za očitavanje brojila u vrednosti od sto miliona evra, a od grada Novog Sada njegova firma je samo u ovoj godini dobila poslove u vrednosti od dve milijarde dinara. Svoju ličnu bliskost sa Markom Bosancem Bosketom, Miloš Vučević nikada nije ni krio, naprotiv, on tu vezu ističe u svim prilikama.

Drugo, u novijoj političkoj istoriji Novog Sada ne postoji nijedan gradonačelnik koji se toliko poistovetio sa svojom strankom. Dakle, Miloš Vučević ne krije da nije, niti ima nameru da bude gradonačelnik svih građana. On je gradonačelnik samo onih građana koji su glasali za SNS! U svojim javnim nastupima on sve vreme govori kao predstavnik SNS-a, a ne kao prvi čovek ovoga grada. Umesto da ima najveću distancu prema vlastitoj stranci i da deluje ujedinjujuće i objedinjujuće, on stalno stvara tenzije i unosi razdor, otvoreno vređajući građane koji ne misle kao njegov SNS.

Treće, u mandatu aktuelnog gradonačelnika širom su otvorena vrata organizovanom kriminalu. Investitorski urbanizam cveta. Kompanija Galens, menja urbanističke planove kada hoće i kako hoće. Profit se maksimalizuje, a humanost življenja u gradu minimalizuje. Glavni gradski trg popločava firma Granit Peščar iz Ljiga, "kontroverznog" biznismena Zvonka Veselinovića, a savetnik gradonačelnika Slobodan Milić Bocara gradi tri naselja u Novom Sadu. Grad je zapušten i prepušten kriminalcima. Logika je banalna i jednostavna: mi vama dajemo unosne poslove, a vi za SNS kupujete glasove na izborima.

Četvrto, iz ove političke agonije možemo na civilizovan i pravno utemeljen način izaći samo ostavkom gradonačelnika i raspisivanjem prevremenih lokalnih izbora. Jučerašnji dan je polazao da sadašnja gradska vlast nema podršku građana Novog Sada. U vremenu koje dolazi taj jaz između onih koji vladaju i realnog raspoloženja građana biće sve veći. Zato su prevremeni lokalni izbori način da se smire tenzije i da Novi Sad dobije skupštinu koja realno odražava raspoloženje njegovih građanki i građana - stoji u saopštenju Borislava Novakovića, predsednika GrO Narodne stranke Novi Sad.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati