Srbija

Direktno.rs

04. 12. 2021. 18:24 1

"Podstrekači napada na 'Valjevo plus' mediji pod kontrolom Vučića"

Potpredsednica Demokratske stranke Tatjana Manojlović osudila je napad na ekipu televizije "Valjevo plus" tokom današnjih građanskih protesta i kao glavne podstrekače napada "označila medije pod kontrolom režima Aleksandra Vučića".

- Režimski mediji su poslednjih dana do maksimuma pojačali kampanju huškanja pristalica režima na političke protivnike vlasti. Napad na novinarsku ekipu direktna je posledica najstrašnijeg govora mržnje na televizijama sa nacionalnom frekfencijom. Veliku subjektivnu odgovornost za takvo stanje nesumnjivo snosi predsednica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Olivera Zekić koja je uzurpirala to nezavisno regulatorno telo i potpuno ga stavila u funkciju Vučićeve propagande - rekla je Tatjana Manojlović i nastavila:

- Olivera Zekić nije psihijatar, pa da postavlja medicinske dijagnoze onih koji putem Pinka i drugih režimskih televizija šire mržnju, laži i nasilje. Ona je na čelu nacionalnog regulatora koji bi morao da reaguje na kršenje zakona i nebrojene zloupotrebe od strane režimskih medija, koji otvoreno podstiču na nasilje prema neistomišljenicima i protivnicima vlasti.

Kako je navela, napad na ekipu valjevske televizije posledica je atmosfere mržnje koju stvaraju režimski mediji.

- Napad na novinarsku ekipu televiziju "Valjevo plus" je posledica govora mržnje i nasilja koji se iz programa režimskih televizija svakodnevno izliva u naš javni prostor i koji predsednica REM-a štiti i brani, umesto da ga sprečava. Kao novinarka i potpredsednica DS-a ne pristajem na takvo ponašanje REM-a, a kao novinarka i rođena Valjevka pružam punu podršku i kolegama sa televizije "Valjevo plus" i svim ostalim kolegama u nezavisnim medijima koji profesionalno i nepristrasno obavljaju svoj posao - istakla je potpredsednica DS-a Tatjana Manojlović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati