Srbija

Direktno.rs

27. 11. 2021. 09:37 11

Od 14 sati Srbija će stati, BLOKADA puteva, mostova...

Širom Srbije najavljene su za danas blokade puteva i mostova, kako bi se izkazalo nezadovoljstvo povodom donošenja Zakon o referendumu i Zakon o eksproprijaciji. Građanski aktivisti ističu da će se narod samoorganizovati u mnogim gradovima i izvršiti jednočasovnu blokadu puteva, s početkom od 14 časova.

- Sa svih strana dolazimo peške na Gazelu. Raštrkani! Uskoro obaveštenje za još neke gradove! Organizujte blokadu u svome mestu - istakao je Savo Manojlović iz inicijative Kreni-Promeni.

- Pozivamo organizacije iz cele Srbije da organizuju svoje lokalne blokade i uključe se u veliko zaustavljanje Srbije. Srećna ti blokada, Srbijo - poručili su iz udruženja Ekološki ustanak.


Iz inicijative Kreni-Promeni, najavili su blokadu Gazele, dok Ekološki ustanak organizacije i javne ličnosti na okupljanje ispred Palate pravde u 13h, odakle će zajedno krenuti u jednočasovnu blokadu Mostarske petlje.

Blokada je najavljena na protestu u sredu na kome se okupilo više hiljada građana, a kako Savo Manojlović ističe, veliki broj građana se javio u želji da učestvuje i drugim gradovima širom naše zemlje.


Takođe, za sredu je najavljena blokada autoputa, ukoliko se usvoje sporni zakoni koji su u korist kompanije Rio Tinto.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 11

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati