Srbija

S. M.

25. 11. 2021. 06:00 6

Ruše se lokali, a NIKO NE ZNA zašto (VIDEO)

Niška Cvetna pijaca se ovih dana pretvorila u ruševinu, jer iz gradskih službi ruše lokale koji su u njoj, iako nikome nije jasno zbog čega se to radi. Upravo zbog toga je i pokrenuta peticija "Spasimo Cvetnu pijacu".

Naredba je stigla iz gradske Uprave za građevinarstvo, koja od jula meseca zvanično nema načelnika, već samo v.d. zamenika nepostojećeg načelnika. Zanimljivo je da su privatnici koji koriste ove lokale obavešteni svega 24 sata pre samog rušenja i da je ideja bila da oni snose troškove tih poslova. Na kraju se barem od toga odustalo. Ipak, neki su sami rušili lokale.

- Najveći problem je što je Niš postao ne samo grad po nezakonitoj gradnji, već i grad, na žalost, po nezakonitom rušenju. Fizička lica koja su u lokalima do sada su dobila četiri različita rešenja, o vlasništvu nad tim objektima i još uvek se ne zna čiji su - kaže predsednica GrO SSP Niš Jelena Milošević.

Ona dodaje da je najveći problem što Upravom za građevinarstvo i dalje, iz senke doduše, rukovodi bivša načelnica Marina Petrović Živulović koja je u penziji, ali i pomoćnica gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski.

- Gospođo Sotirovski, odgovaraćete, kao i Živulović za sve nezakonite odluke koje ste doneli. Ja volim da kažem, kao što i Vi volite da kažete: "Vas dve, tri doživotne robije!" - poručila je Milošević.

Niška Cvetna pijaca već decenijama je na ovom mestu, između glavne autobuske stanice i Tvrđave. Zapravo je jedina pijaca u centru Niša i najmanje 1.000 građana živi od trgovine. Sada su svi ti privatnici u nebranom grožđu, jer je trebalo u roku od dvadeset i četiri sata pronaći nov lokal, iseliti robu i premestiti se, što je za većinu veliki problem.

Ipak, niko od korisnika, ili vlasnika tih lokala, jer je nejasno čiji su, nije želeo javno da govori o problemu koji imaju.

Podsećanja radi, ovo nije prvo otimanje od građana Niša i nasilno uzurpiranje, jer je pre dva meseca ista uprava i ista Marina Petrović Živulović odlučila da oduzme parking zgrade u ulici Generala Trenijea u samom centru i pretvori ga u parking prostor za naplatu.

Za razliku od privatnika sa Cvetne pijace, stanovnici zgrade su se pobunili, čak su organizovali protest, ali ih je tada Živulović prijavila da su je verbalno napali, te su četiri žene, od kojih najmlađa ima pedesetak godina, a najstarija 82 morale u policiju da daju izjave. Priča oko parkinga još nije završena, koriste ga stanari, koji imaju i ugovore da je njihov, ali su polako gradske službe krenule sa obeležavanjem i bukvalno otimanjem tog parkinga.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati