Srbija

Direktno.rs

03. 11. 2021. 15:53 1

SSP: 11 godina posle zemljotresa

"U noći 3. novembra 2010. Kraljevo i okolinu pogodio je zemljotres jačine 5,4 rihtera u kome je poginulo dvoje, a povređeno 180 naših sugrađana. U zemljotresu je oštećen veliki broj stambenih jedinica, škola i drugih objekata u gradu. Za 11 meseci u akciji " Kraljevo pod krovom" veliki broj objekata je saniran. Namenski račun za sanaciju grada ugašen je 2012.godine, kada je grad preuzeo na sebe sanaciju preostalih oštećenih objekata", navela je Milica Aleksić, predsednica kraljevačkog odbora Stranke slobode i pravde.

U saopštenju, čiju sadržinu prenosimo u celosti, dalje se navodi:

"Danas, jedanaest godina nakon zemljotresa svedoci smo da neki građani u Kraljevu još uvek nemaju bezbedan krov nad glavom. Naime, stanovnici Dositejeve ulice još uvek čekaju da se pitanje urbane regeneracije tog dela grada zavrsi. Za devet godina vladavine napredna vlast je zavrsila jednu zgradu u Dositejevoj ulici, 106 od 366 neophodnih stanova, koja još nije useljena. Zaro što nije priključeno grejanje.

Mi, iz Stranke slobode i pravde postavljamo pitanja:

- Koliko će vremena gradskim čelnicima trebati da završe u potpunosti urbanu regeneraciju ovog dela grada, ako im je za jednu zgradu bilo potrebno devet godina?

- Koliko dugo će još stanovnici Dositejeve živeti u nebezbednim i u zemljotresu rastrešenim zgradama?

Takođe, podsećamo da je u zemljotresu srušena i zgrada Muzičke škole. Učenici i zaposleni ove škole, jedne od najboljih u Srbiji već jedanaest godina rade u iznajmljenom prostoru čekajući novu školsku zgradu. Jasno je da to naprednu vlast neinteresuje. Postavlja se pitanje kakva je budućnost grada i države koji ne ulažu u mlade i talentovane ljude?

Svedoci smo da gradska vlast brine isključivo i samo o svojim interesima iako su od dela građana dobili mandat da brinu o dobrobiti svih Kraljevčana", navela je Milica Aleksić, predsednica Stranke slobode i pravde Kraljevo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Repriza

Zoran Živković [21.10.2024.]




Video dana

Volim zvuk motora

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati