Srbija

S. M.

18. 10. 2021. 10:37 13

Policijska opsada u Nišu zbog izvršitelja

Jutros oko osam časova izvršitelj Miljan Trajković upao je sa jakim policijskim snagama u kuću Milana Mladenovića, inače člana GrO SSP Niš kako bi mu zaplenili imovinu i oduzeli kuću.

Prethodno je za 8. oktobra bilo najavljeno iseljavanje, ali kako su se članovi stranaka niške opozicije, kao i građani okupili u Mladenovićevom dvorištu, izvršitelj nije došao. Sada je bez najave, protivno zakonu, on upao u dvorište i kuću i u toku je iznošenje Mladenovićevih porodičnih stvari.

Ono što je zanimljivo, svako ko se pojavi, automatski se okružuje pripadnicima MUP Srbije. Zabranjeno je i slikanje i snimanje, kako u javnost ne bi dospela nezakonita i neljudska prisila kojom se ugrožava dostojanstvo jednog čoveka.

- Upali su oko osam časova i rekli mi da poonesem ličnu kartu i izađem iz kuće. Došli su da zaplene imovinu i da mi oduzmu kuću, iako je postupak za obaranje presude koja je doneta u toku - kaže Mladenović koji je očajan i nalazi se u dvorištu kuće.

Noćna mora porodice Mladenović počela je 2014. godine kada je Milanov sada već pokojni otac Predrag, rešio da proda kuću. Problem je što nema svojinu nad zemljištem, a sa pootencijalnim kupcem je dogovoreno da ga navodno on tuži i da na sudu Predrag prizna da mu duguje 93.000 evra, koliko je dogovorena cena za tu kuću. Kupac, Nenad D. koji je kako se kasnije ispostavilo već poznat organima gonjena za zloupotrebu službenog položaja i falsifikovanja dokumenata, tužio je Predraga, po dogovoru, ali kada je doneta presuda nije više ni pominjao da stvarno da novac za kuću.

Predrag mu je rekao da odustaje od prodaje, pa ga je Davidović tužio i bukvalno bez ikavih dokaza dobio na sudu. Presudu je potvrdio i Apelacioni sud u Nišu, a slučaj je prošle godine u septembru stigao do izvršitelja. U međuvremenu, početkom ovog avgusta Predrag je preminuo.

- Čitav proces je montiran i sudija koji je sudio je sporan. Sve sam probao da dokažemo prevaru. Čak sam dobio iz Ministarstva pravde tumačenje zakona, po kojem izvršitelj ne može da postupi, jer je lice preminulo, ali on ne odustaje - očajan je Milan.

On dodaje će učiniti sve da dođe do pravde, ali da sumnja da je u ovoj državi i ovom sistemu ima. Zanimljiv je podatak da je punomoćnik navodnog poverioca Irena Nikolić, ćerka donedavnog sekretara u Ministarstvu pravde Danila Nikolića.

- Milan je okružen policijom, kao najveći kriminalac. U Srbiji svi mogu da krše zakon, izvršitelj može da iseljava ljude na prepad, ali građani nemaju prava da se brane. Sve ovo mora da se zapamti - kaže predsednika GrO SSP Niš Jelena Milošević.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati