Srbija

S. M.

17. 10. 2021. 16:19 1

Postupak protiv Sotirovski zbog zetovljevog stana

S obzirom ns to da je odredbom čl. 42. st. 1. Zakona o sprečavanju korupcije, pored ostalog, propisano da je javni funkcioner dužan da tokom vršenja javne funkcije, bez odlaganja, a najkasnije u rok od pet dana, pismeno obavesti Agenciju o sumnji u postojanje sukoba interesa, Agencija je protiv gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski pokrenula postupak za odlučivanje o postojanju povrede navedene zakonske odredbe. Kako navode u Agenciji za sprečavanje koorupcije, imenovana je najkasnije do 15.09.2021. godine bila u obavezi da o eventualnom sukobu interesa pismeno obavestiti Agenciju, što nije učinila.


- Postupak protiv imenovane je u toku. Ona je 17.09.2021. godine pismeno obavestila Agenciju za sprečavanje korupcije o tome da je dana 10.09.2021. godine objavljena preliminarna lista potencijalnih kandidata za kupovinu stanova koje je gradilo JP "Gradska stambena agencija" Niš, na kojoj je njen zet na 24. mestu za stan od 48,99 kvadrata - navodi se u obrazloženju Agencije za sprečavanje korupcije koje nam je dostavljeno.

Kako je postupak u toku, javnost će na vreme biti obaveštena, ali ono što je zanimljivo je da je Sotirovski prijavila da je i njen zet konkurisao za socijalne stanove, tek nakon što su novinari počeli da se raspituju o tome. Iako je ranije najavljivala da je reč o socijalnim stanovima, kasnije je medijima rekla da to nisu socijalni stanovi i da su kao i svi drugi, samo sa povoljnijim cenama, te da je obavestila Agenciji za sprečavanje korupcije i ukoliko ona utvrdi da je u sukobu interesa, njen zet će se povući. U međuvremenu je izašla i konačna lista na kojoj je i zet gradonačelnice dobitnik stana.

- Agencija za sprečavanje korupcije potvrdila je ono što svi znamo, da je ona zloupotrebila svoj službeni položaj, kako bi svojoj porodici, odnosno zetu, omogućila još jedan stan po privilegovanim cenama. Kako smo mi po saznanju odmah reagovali, gospođa Sotirovski je na konferenciji za novinare vređala, ponižavala i pretila tužbom meni, kao predsednici Gradskog odbora SSP Niš, odnosno Đilasovom čoveku. Pitanje je ko će sada koga da tuži, jer jedna od nas dve čini krivično delo i moraće zbog toga da odgovara - kaže predsednica GrO SSP Niš Jelena Milošević.

Zanimljivo je i da se Agencija za sprečavanje korupcije, barem u odgovoru koji su nam poslali nije izjasnila da li je reč o sukobu interesa, već su postupak protiv nje podneli smao što je kasnila sa prijavom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati