Srbija

[ Izvor: Južne vesti ]

16. 10. 2021. 12:16 5

Gradska uprava zatrpana smećem (FOTO)

Pune kante sa smećem već danima se nalaze u prostorijama niške Uprave za građevinarstvo, ukazuju zaposleni i navode da je razlog "haosa" to što je istekao ugovor sa agencijom koja održava zgrade gradskih uprava. Zašto je takva situacija, kao i da li se sada neko brine o higijeni u upravama nije poznato, a na pitanja novinara nadležni "prebacuju loptu" jedni na druge.

Nije prvi put da zaposleni ukazuju na probleme u Upravi za građevinarstvo, najpre nepoštovanje epidemioških mera, a sada nehigijenski uslovi u kojima rade. Na fotografijama se vidi i smeće van kanti, a haos je, kažu, danima.

Razlog je, kako navode, to što je ugovor sa agencijom koja je bila zadužena za čišćenje prostorija gradskih uprava istekao. O tome da li je istekao ugovor novinari su najpre pitali Upravu za građevinarstvo, pišu Južne vesti.

- Ne znam, to ne možete kod nas da dobijete informaciju, to ćete tamo u Upravi za organe grada i građanska stanja, a ne kod nas - odgovor je iz Uprave.

Međutim, informacija je izostala i iz Uprava za organe grada, jer v. d. načelnica Marina Janković navodi da ni ona nije nadležna.

- Nemam informaciju o tome, jer nisam nadležna za to, ali možete da mi pošaljete pitanje pa ću forvardovati nadležnom organu, nisam nadležna za čišćenje, niti za agenciju - navodi Jankovićeva.

Pitanja da li je istekao ugovor, ko brine o čišćenju, kao i zašto su prostorije u pojedinim upravama neočišćene, novinari su poslali. Odgovor nadležnog organa, za koji Jankovićeva nije precizirala koji je, nije stigao.

Kako se neke uprave nalaze u istoj zgradi kao i Skupština, novinari su odgovor o tome ko brine o čišćenju zgrada tražili i od predsednika Skupštine Bobana Džunića.

- Pa neka uprava, ja mislim da treba da vidite preko njih, nema Skupština ništa s tim, pošto Skupština ne gazduje prostorom. Trebalo bi da je Uprava za imovinu, jer su tamo sve zajedničke službe - kaže Džunić.

Na nekoliko poziva novinara nije se javila ni v.d. načelnica te Uprave Ružica Đorđević.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati