Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Srbija

Direktno.rs

24. 09. 2021. 22:54 1

SSP: Sela im ne smemo dati!

Juče je održana rasprava o Nacrtu prostornog plana aerodroma " Morava" u Sali 1 Gradske uprave u Kraljevu. Prisutan je bio veliki broj meštana sela Obrve, Ladjevaca, Tavnika, Miločaja i Katrge. U četvoročasovnoj raspravi meštani pomenutih sela izneli su svoje primedbe i predloge na Nacrt prostornog plana aerodroma " Morava" po kome će aerodrom sa pomoćnim objektima progutati 247ha plodne moravske zemlje - navode iz Stranke slobode i pravde Kraljevo.

- Javnom sednicom Komisije za Javni uvid u Nacrt prostornog plana područja posebne namene aerodrom " Morava" predsedavao je predsednik komisije, pomoćnik ministra građevinarstva Đorđe Milić.

Neke od primedbi meštana su delimično uvažene poput izmeštanja lokacije za rezervoare za gorivo iz centra Obrve. Ipak na zahtev da rezervoari za gorivo ne budu u MZ Obrva nije dat nikakav odgovor. Oko 30 domaćinstava bez obzira na kozmetičke izmene Nacrta prostornog plana aerodrom " Morava" biće pogodjeno proširenjem aerodroma. Mnogi meštani Obrve i okolnih sela ostaće bez kuća i najplodnijih njiva, svoje dedovine, koje će im država po svoj prilici otkupljivati ispod tržišne cene za 50dinara po metru kvadratnom.

Nestaće i put Obrva Ladjevci a to je put do škole, ambulante i njiva, predlagač Nacrta je obrazližio da će biti sagrađen obilazni put ali 3km duži. Postavljamo pitanje: " Kako će učenici nižih razreda ići do škole?" Dodatna tri kilometra pešačenja nije malo za decu do deset godina starosti.

Mi, iz Stranke slobode i pravde u Kraljevu apelujemo na nadležne da nastave razgovor sa meštanima. Mora se naći pravedniji i bezbolniji način da se privede kraju projekat proširenja aerodroma " Morava". Predlažemo:

- da se preispita Nacrt prostornog plana aerodrom "Morava" i da se napravi novi projekat!

- da se utvrdi nova cena po kojoj će država otkupljivati zemlju od meštana i da se ta cena bazira na tržišnoj vrednosti!

- da se obustave svi radovi dok se ne postigne dogovor sa meštanima Obrve, Ladjevaca, Katrge...

Sela im ne smemo tek tako dati - zaključuju oni.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Retuširanje

Zoran Živković [22.10.2021.]


Anketa

Koji vam je omiljeni horoskopski znak?

Rezultati

Video dana

Otkriće "Čoveka zmaja" menja priču o ljudskoj evoluciji