Srbija

Direktno.rs

16. 09. 2021. 10:38 3

SSP: Da li ste ozvaničili ugrožavanje bezbednosti Borana?

Po svedočenju osoba koje su imale direktan uvid u čitav tok predmeta, sumnjamo da je Ministarstvo unutrašnjih poslova izdalo pozitivno Rešenje na Procenu rizika od katastrofa kompanije Ziđin u Boru, a očiglednim zaobilaženjem zakona, izjavila je Irena Živković, predsednik SSP Bor.

- Sumnjamo da su odgovorni u Ministarstvu unutrašnjih poslova prvobitno izdali negativno Rešenje, a zatim i pozitivno, bez naglašavanja koji su delovi u zahtevu kompanije Zijin bili sporni i koje su razlike u ova dva Rešenja.

Sumnjamo da je na odgovorne u Ministarstvu unutrašnjih poslova izvršen pritisak od strane njima nadređenih i da se ovaj proces može označiti koruptivnom radnjom.

Zahtevamo od Ministarstva unutrašnjih poslova uvid u čitav tok spornog predmeta. Navodimo brojeve Rešenja, Zapisnika, predmeta.

Imena odgovornih, koje smo dobili na osnovu svedočenja, ne navodimo, ali ćemo tražiti i ličnu odgovornost ukoliko Ministarstvo u zakonski određenom vremenu ne odgovori i demantuje dokumentacijom naše sumnje.

Zaobilaženje zakona u ovakvim slučajevima predstavlja pretnju po bezbednost svih građana Bora, poručuje Irena Živković, SSP Bor.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati