Srbija

S. M.

15. 09. 2021. 18:28 12

Incident na protestu: Policajac zgrabio aktivistu (VIDEO)

Tokom blokade puta Lešje - Plana kod Paraćina u subotu 11. septembra kojom su meštani okolnih sela ukazali da ne žele da ovim putem prolaze teški kamioni, došlo je do incidenta, jer je policijski službenik, kako se i vidi na snimku zgrabio aktivistu Grupe građana "Odbranimo Babu, Planu i Lešje". Prema svedočenju okupljenih građana, aktivista ove grupe se obratio policijskom službeniku i samo ga pitao gde su im vage da mere težinu kamiona, nakon čega je taj službenik pretio da će da ga privede, a onda i fizički nasrnuo na njega, odnosno upotrebio prekomernu silu, bez potrebe. Na kraju su ih razdvojili, a sve vreme A. S. aktivista nije pružao otpor niti je priveden, jer nije bilo razloga za to.

Mi smo se obratili PU Jagodina i zatražili objašnjenje i komentar od njih, ali za sada nema odgovora.

- Još jedan očit primer da institucije ove države postoje i rade, ali samo selektivno za probrane građane i "privilegovane". Poznato je da odgovorna lica u PS Paraćin ne reaguju na prijave kada je u pitanju ugrožena bezbednost meštana sela Lešja i Plane, kako zbog miniranja, tako i zbog preopterećenih kamiona koji sa ukradenim materijalom prolaze selom i to ulicom koja u nekim delovima ne prelazi širinu od 4 metara i preko mosta koji konstrukcijski nije predviđen za tu vrstu saobraćaja i koji je sagrađen pre više od pedeset godina - objašnjavaju iz GG "Odbranimo Babu, Planu i Lešje".

Oni dodaju da su zbog ovih propusta protiv odgovornih lica u PS Paraćin i PU Jagodina, u aprilu 2021. godine, podneli prijavu direktoru policije.

- Pitanje za sve, pa i za one koji na sve ovo okreću glavu na suprotnu stranu: Kada sagledamo i saberemo sve činjenice koje već duže vreme iznosimo na ovoj stranici, u kakvoj mi to državi živimo sada i kakvu ćemo je ostaviti našoj deci i unucima - pitaju meštani i aktivisti.

Njihova reakcija, blokade koje su organizovane, a o kojima je Direktno.rs već pisao vezane su za bespravno eksploataciju, odnosno kako tvrde kamenolom koji je otvoren radi bez dozvole, a 60 do 70 teških kamiona u toku jednog dana nepovratno uništavaju puteve koje su sami gradili. Uz to, od detonacija pucaju kuće u okolini kamenoloma, a kako tvrde presušuju i izvori.

Ovo nije prvi put da aktiviste napadaju, čak i iz tog kamenoloma koji pripada kruševačkoj firmi, a aktivisti i meštani ovu borbu vode već mesecima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati