Srbija

S. M.

22. 08. 2021. 21:48 1

Toplodolci borbu za odbranu reka čuvaju kroz festival

Kako se nikada ne bi zaboravila hrabrost Toplodolaca i njihova borba da sačuvaju reke od mini hidroelektrana, nastao je Festival slobodnih reka i planina, koji se održao ovog vikenda u Toplom Dolu. Organizator festivala je Udruženje "Ja volim Topli Do", a ove godine održava se po drugi put.

- Osnovni cilj našeg festivala je da se ne zaboravi borba koju smo vodili kako naše reke ne bi završile u cevi. Rešili smo da se festival održava krajem avgusta, kako bismo iskoristili lepo vreme - kaže predsednik Mesne zajednice Topli Do i predsednik Udruženja "Ja volim Topli Do" Miljan Stojanović.

On dodaje da je u planu da ovaj festival koji je kulturno-umetnički postane tradicija.

- Odziv je bio odličan, s obzirom na to da se uređuje put, pa su posetioci morali da se pomuče i dođu, ali, kako kažu, vredelo je - dodaje Stojanović.

Tema čitavog festivala je Topli Do, a pored izlagačkog dela, imao je i takmičarski karakter, jer su birane najbolje fotografije i kratki filmovi koji govore o lepoti ovog mesta i čitavog kraja.

Podsećanja radi, meštani Toplog Dola su 120 dana danonoćno držali stražu, kako bi sprečili investitora da sagradi mini hidroelektranu. Na kraju, početkom oktobra 2019. godine, investitor je odustao, a Toplodolci su postali simbol borbe za zdravu i čistu Srbiju. Oni nisu dali svoje!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati