Srbija

S. M.

18. 08. 2021. 17:20 6

Stanari dogovorili renoviranje zgrade, pa izvođač raskinuo ugovor!

Stanari zgrade u ulici Saše Ivkovića 24 u Babušnici jedva su dočekali da potpišu ugovor o sanaciji krova i fasade, ali nedugo zatim taj isti je jednostrano raskinula firma, koja je prvobitno prihvatila posao. Razlog je nagli skok građevinskog materijala, te cena koja je dogovorena više nije rentabilna. Stanari su očajni, ne znaju šta da rade, jer su se jedva uklopili u cenu koja je po ugovoru dogovorena.

- Opština je raspisala tender i sve organizovala za našu i za zgradu koja je prekoputa. Od tri ponuđača izabrana je firme "SCLIFT2018" Saše Cvetkovića i on je krenuo sa radovima na zgradi broj 19, a ne na našoj koja je prioritet, jer je u lošijem stanju. Lokalna samouprava daje 50 odsto para, ostalo mi. Rekonstrukcija svake košta po dva miliona dinara - kažu stanari zgrade broj 24.

Oni dodaju da sumnjaju da je druga zgrada izabrana, jer u njoj živi član Opštinskog veća za kulturu, član SNS i nekadašnji član SPS Dejan Lazarević. Ugovori za obe zgrade sa izvođačem potpisani su 6. aprila ove godine. Nedavno je stanarima stiglo obaveštenje od izvođača radova da mora da se doplati, zbog povećanja cene građevinskog materijala, još 640.000 dinara ili da se raskine ugovor.

Stanari u čudu nisu ni znali šta ih je snašlo i ubrzo je stigao jednostrani raskid ugovora od strane izvođača. 

- Naravno, išli smo u opštinu. Od svakog smo dobili različite odgovore. Od toga da direktor Saša Cvetković nema potpisan ugovor sa lokalnom samoupravom, a radi nešto za njen interes i interes cele opštine, do toga da je stanarima rečeno da moraju sami da nađu novog izvođača radova. Najviše nas buni to što opštinari sada kažu da ne treba tender, ali kako, kada su ga prvi put oni lično raspisali - pitaju stanari ove zgrade.

Vlasnik firme koja obavlja radove Saša Cvetković kaže da je jednostrani raskid ugovora jedino moguće rešenje za njegovo preduzeće, jer bi u suprotnom ono bilo u minusu.

- Građevinski materijal iz dana u dan nenormalno poskupljuje. To niko nije mogao da predvidi. Na žalost i pored moje dobre volje da stanari plate radove na 18 mesečnih rata, nismo mogli da se uklopimo i mora da se doplati. Kako oni ne žele, ja imam zakonsko pravo da raskinem ugovor ukoliko troškovi porastu preko deset odsto. Evo, ova zgrada koju radimo košta nas više od 500.000 dinara preko dogovorene cene, ali mi moramo da je završimo. Nema smisla da ostavimo na pola, ali će stanari da doplate razliku, barem su tako obećali - kazao nam je Cvetković.

Novinarka Direktno.rs obratila se i Opštini prošle nedelje, ali nije dobila odgovor. Predsednica Ivana Stojčić je na godišnjem odmoru, pa je obećano da će se neko od njenih zamenika javiti, međutim, do objavljivanja teksta - to se nije desilo.

Stanari zgrade u Babušnici kojoj je potrebno renoviranje, rešili su da se obrate sudu zbog raskida ugovora, a, a u međuvremenu traže i novog izvođača radova.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati